μουλαν

«Μουλάν» Πρόταση περιπέτειας κινουμένων σχεδίων

Γι’ αυτούς που δεν πηγαίνουν για μπάνιο, θέλοντας να σας δώσουμε μία καλή ευκαιρία ψυχαγωγίας, θα σας προτείνουμε μία ταινία για το Σαββατοκύριακο σας ώστε να περάσετε όμορφα. 

Καλησπέρα κινηματογραφικοί φίλοι και φίλες του allaboutparents, εύχομαι να έχετε καλό μήνα, μιας και μπαίνουμε σε φουλ καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Η ταινία έρχεται από τα 90s, ανήκει κι αυτή στην χρυσή εποχή της Disney και είναι η Μουλάν. Είναι η 36η ταινία των στούντιο της Disney και διακατέχεται από ένα πνεύμα θάρρους, αφοσίωσης, μαχητικότητας, αλλά και πίστης σε ιδέες που έχουν χαθεί. 

Διαβάστε επίσης

Η πλοκή της ταινίας

Το στόρι της ταινίας διαπραγματεύεται την αληθινή ιστορία της Χουά Μουλάν κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν, όπου η Φα Μουλάν, κόρη του ηλικιωμένου πολεμιστή Φα Ζου, θα υποδυθεί έναν άντρα στρατιώτη ώστε να πάρει τη θέση του πατέρα της για ν’ αντιμετωπίσουν την εισβολή των Ούννων κατακτητών. Έτσι, με πιστούς συντρόφους τους προγόνους της και συγκεκριμένα έναν δράκο ονόματι Μούσου και έναν μικρό γρύλο,  θα ξεκινήσει αυτό το δύσκολο ταξίδι για να φέρει την τιμή στην οικογένεια της. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν προβλήθηκε στους κινηματογράφους και ειδικότερα στην Κίνα, όπου έγινε αποδεκτή με πολλή θέρμη.

μουλαν

Θεωρώ ότι η ταινία είναι αρκετά διδακτική και ευχάριστη για τους μικρούς μας φίλους, καθώς πραγματεύεται ζητήματα όπως η τιμή για την οικογένεια αλλά και ο σεβασμός. Επίσης, πιστεύω ότι το θάρρος μιας γυναίκας ν' αντιμετωπίσει κάτι τόσο τρομερό και άγνωστο προς αυτήν, όπως το ζήτημα του πολέμου, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον το κοριτσιών.

Μικρά μυστικά της ταινίας:

1) Κέρδισε το βραβείο Αnnie Καλύτερης ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

2) Τη φωνή στον δράκο Μούσου έχει δανείσει ο Έντι Μέρφι.

3) Μέσα στο 2020 πρόκειται να κυκλοφορήσει κανονική ταινία βασισμένη στο θρύλο της Μουλάν. (δυστυχώς λόγω συνεχών αλλαγών δεν ξέρω την ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας στη χώρα μας).

Αυτή ήταν η πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα αγαπητοί φίλοι, να περνάτε καλά

και να βλέπετε ταινίες, κάνουν καλό.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

 

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.