τα παλάτια των ασβών

«Τα παλάτια των ασβών» Πρόταση Bιβλίου

Το έμμετρο παραμύθι «Τα παλάτια των ασβών» από την Ειρήνη – Μαρία Τσουκάλη από τις εκδόσεις Θερμαικός αποτελεί μία παραλλαγή του «Μύθου του Σπηλαίου» του Πλάτωνα.

Η ιστορία ξετυλίγεται στο Δάσος των Σοφών όπου ο ήρωας ανακαλύπτει μία τόση δα πόρτα σε μία σπηλιά. Μαγεμένος από τα παλάτια, πιστεύοντας πως θα μπει στο σπίτι ενός καλικάντζαρου, έκπληκτος ανακάλυψε τα παλάτια των ασβών.

Μοιάζει να τάραξε την ησυχία τους!

Μια ιστορία θα σας πω, δεν έχει τέλος λυπηρό, μα ένα βασίλειο απ'τον κόσμο όλο κρυμμένο, σίγουρα δεν μπορεί παρά να είναι θλιμμένο.

«Τα παλάτια των ασβών»

Πόσα πράγματα θα ανακαλύψει ο απρόσκλητος ήρωας κρυμμένα σε μία τεράστια σπηλιά γεμάτη σκόνη; Μέσα από κωμικούς διαλόγους, ο ήρωας μας θα ανακαλύψει τη ζωή των ασβών στη σπηλιά. Με όμορφες περιγραφές, που ξεπηδούν τα χρώματα και η ζωντάνια, η συγγραφέας θα μας παρασύρει σε ένα κόσμο διαφορετικό. Θα μας προσκαλέσει να τον φανταστούμε και θα ζωντανέψει μπροστά μας.

Διαβάστε επίσης

Μία ιστορία που θα προσκαλέσει τα παιδιά να αναρωτηθούν και αναλογιστούν τη διαφορετικότητα τον απόψεων. Πώς η άγνοια μπορεί να οδηγήσει σε μία παρερμηνεία της πραγματικότητας. Πώς τα λόγια ενός ματαιόδοξου βασιλιά μπορούν να κυριαρχήσουν τον φόβο και να απαρνηθούν τη γνώση;

Μία καινούρια εποχή, στων Ασβών την Ιστορια είχε μόλις ξεκινήσει...

«Τα παλάτια των ασβών»

Ένα παραμύθι που μπορούν να αξιοποιήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί για να διδάξουν στα παιδιά την αξία της γνώσης και της αναζήτησης. Να τα προτρέψουν να γίνουν δημιουργικά και να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Να μάθουν να ακονίζουν την κριτική τους σκέψη και να αποκτούν γνώμη για τις επιλογές που καλούνται να κάνουν. Μία ιστορία, που αναβιώνει το έργο του Πλάτωνα, που είναι πάντα επίκαιρο, για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε επίσης

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα