η σκιουρίνα και η φιλία

«Ιστορίες της Μεγάλης Καστανιάς: Μυρσίνη, η όμορφη σκιουρίνα» – Πρόταση Βιβλίου

Η “Μυρσίνη, η όμορφη σκουρίνα”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός. Η συγγραφέας Όλγα Ιγνατιάδου, μας παρουσιάζει μία ιστορία της μεγάλης καστανιάς, σε εικονογράφηση της Ειρήνης Σκούρα. Μία όμορφη ιστορία αγάπης και αλληλεγγύης, για τη φιλία, την υπεροψία την αποδοχή και την ομαδικότητα, με πρωταγωνιστές την Μυρσίνη, τον Ζαχαρία, την Βαγγελιώ, τον Τιμολέων και τον Τακατούτα.

Γυρνώντας τις σελίδες, θα παρασυρθείτε στην ιστορία της όμορφης σκιουρίνας, και με τα ζεστά χρώματα και τις όμορφές εικόνες θα νιώσετε πως βρίσκεστε και εσείς στη Μεγάλη Καστανιά. Η Μυρσίνη παρουσιάζεται μέσα από τη συγγραφέα να κατοικεί στην πιο όμορφη φωλιά, ψηλά στην Μεγάλη Καστανιά, αδιαφορώντας, επικρίνοντας και κρατώντας απόσταση από τους γείτονες της. 

Η υπερηφάνεια της, δεν της επιτρέπει να έρθει κοντά και να κάνει φίλους.

Τι θα συμβεί στην όμορφη σκιουρίνα;

Τι θα συμβεί όμως όταν θα πιάσει ο μεγάλος Βοριάς; Η όμορφη σκιουρίνα Μυρσίνη, θα κινδυνέψει; Οι γείτονες της θα την βοηθήσουν; Τι θα συμβεί στο σπίτι της; Διαβάζοντας το παραμύθι μαζί με τα παιδιά, θα βρείτε μία μοναδική ευκαιρία να τα προσκαλέσετε να ταυτιστούν και να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Να αντιληφθούν τη σημασία της φιλίας και της ομάδας. Πώς ο ένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλο, και το πιο σημαντικό, πως δεν πρέπει να κρίνουμε ποτέ τον συνάνθρωπό μας και να τον απορρίπτουμε επειδή μοιάζει διαφορετικός.

Διαβάστε επίσης

«Όλα τα ζωάκια που ζούμε σε αυτό το δέντρο έχουμε ανάγκη το ένα από το άλλο!»

Ένα δυνατό μήνυμα για τους μικρούς μας φίλους. Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη το ένα το άλλο και μπορούν να παίζουν και να συμβιώνουν αρμονικά. Ακόμα και αν έχουν διαφορές εκ πρώτης όψεως, τα παιδιά πάντα βρίσκουν τρόπους να έρθουν κοντά. Μέσα από αυτό το παραμύθι, ως γονείς θα βρούμε ένα βήμα να περάσουμε σημαντικά μηνύματα στα παιδιά μας, που θα τα βοηθήσουν να διαμορφώσουν την προσωπικότητα τους και να  μάθουν να αποδέχονται και να προσφέρουν.

Διαβάστε επίσης

Διαφορετικότητα & Αποδοχή στο Σχολικό Περιβάλλον

Ο Ζαχαρίας και η Βαγγελιώ θα δώσουν ένα μεγάλο μάθημα αγάπης και αλληλεγγύης στην πρωταγωνίστρια μας. Και εμείς μαζί τους θα δούμε να ζωντανεύουν στις σελίδες μας η δύναμη της φιλίας, της συγχώρεσης και της αποδοχής.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα