«Η μικρή ζέβρα είναι πολύ καλή» Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο «Η μικρή ζέβρα είναι πολύ καλή» της Τζέντα Ρόμπαρτ, μας συστήνεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η μικρή ζέβρα είναι πολύ καλή με τους φίλους της. Θα χαλάσει όμως το κέφι της όταν αρχίσει να βρέχει;

Η μικρή ζέβρα είναι καλή σήμερα, θα χαλάσει το κέφι της η βροχή;

Μικρά Ζωάκια… Μεγάλα Συναισθήματα!

Την καινούρια σειρά βιβλίων για μικρά παιδιά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο την γνωρίζεις; «Μικρά ζωάκια – Μεγάλα συναισθήματα» λέγεται και περιγράφει με γλυκύτατο τρόπο τα τεράστια συναισθήματα που βιώνουν τα μικρούλια μας. Δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό εδώ που τα λέμε!

 

Με όμορφα παραδείγματα τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχουμε συναισθήματα, καθώς και να τα εκφράζουμε. Αλλά κυρίως ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Θετικές  ή αρνητικές.

Μια υπέροχη σειρά για μικρούς αναγνώστες με μεγάλα συναισθήματα.

Μια νέα σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας που βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να εξοικειωθούν με διάφορα συναισθήματα και ενθαρρύνει με ευχάριστο τρόπο την καλή συμπεριφορά.

Η πλοκή του βιβλίου «Η μικρή ζέβρα είναι πολύ καλή»

Συχνά τα μικρά μας, δεν αντέχουν την ματαίωση όταν κάτι δεν πάει όπως το θέλουν με αποτέλεσμα να θυμώνουν και να κατακλύζονται από τα συναισθήματα τους. Αυτό το βιβλίο ήρθε να μας διδάξει πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να αγαπούν τον εαυτό τους, να πιστεύουν στις ικανότητες και τη διαφορετικότητά τους, να μη φοβούνται να δοκιμάζουν νέα και δύσκολα και να μην απογοητεύονται όταν δεν πάνε όλα όπως θα ήθελαν.

 

Είτε μιλάμε για το μωράκι που έχετε εδώ και λίγους μήνες σπίτι, είτε για τον δύο ετών γιο σας που συνεχίζει τα βήματα του προς την ανεξαρτητοποίηση, είτε για την τεσσάρων ετών κόρη σας που διαπραγματεύεται τα πάντα, η αυτοπεποίθηση έρχεται από την οικογένεια και ως γονείς μας δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να την… τονώσουμε!

Διαβάστε επίσης:

Η συναισθηματική φροντίδα στην παιδική ηλικία, εφόδιο για την ενήλικη ζωή

Τα βρέφη και τα νήπια που είναι συναισθηματικά φορτισμένα, εξαρτώνται από την εξωτερική βοήθεια ή από την εξωτερική ρύθμιση που παρέχουν σε εκείνα, οι υπεύθυνοι φροντιστές. Μέσα από τις σχέσεις φροντίδας με τους ενήλικες, τα μωρά αρχίζουν να αναπτύσσουν την ικανότητά τους να αυτορυθμίζονται, μια ικανότητα που θα συνεχίσουν να εργάζονται και να χρειάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Οι συναισθηματικοί δεσμοί των παιδιών με τους γονείς και η συναισθηματική ασφάλεια που τους παρέχουν, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον τρόπο που αντιλαμβάνονται, αναγνωρίζουν  και διαχειρίζονται τον εαυτό τους και την εσωτερική τους πραγματικότητα, σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον και τα ερεθίσματα που λαμβάνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να νιώθει αποδοχή, κατανόηση και πως υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος να επεξεργαστεί και να κατανοήσει τη συμπεριφορά του το ίδιο.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc
Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου 
 Τηλ: 6942217440, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι
 email: maria.giannopulu@gmail.com

Περισσότερα άρθρα