«Ευτυχώς που υπάρχουν αδέλφια» Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο «Ευτυχώς που υπάρχουν αδέλφια» από τις εκδόσεις Ψυχογιός φωτίζει τις διάφορες πτυχές της ζωής με αδέλφια. Τι σημαίνει η σειρά γέννησης; Τι ρόλο παίζει αν είμαι είτε ο μεγαλύτερος είτε ο μικρότερος; Πότε πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και πότε έχω το δικαίωμα να πω ότι αισθάνομαι ριγμένος; Και πώς μπορεί η ζωή με τα αδέλφια να γίνει πιο όμορφη;

Είναι γεγονός πώς είναι συναρπαστικό να έχει κανείς αδέλφια. Αλλά το ν’ αποκτάς ένα αδελφάκι φέρνει αδιαμφισβήτητα κι ένα σωρό αλλαγές. Η Μαίρη το διαπιστώνει όταν γεννιέται ο Ιάκωβος, το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Ευτυχώς που έχει τους φίλους της απ’ το νηπιαγωγείο και μπορεί να μοιραστεί μαζί τους σκέψεις και να δει το θέμα από άλλη σκοπιά.

Αποκτήστε το βιβλίο πατώντας ΕΔΩ!

Συχνά το νέο αδερφάκι έρχεται να κλονίσει τη σχέση σιγουριάς και ασφάλειας που μέχρι τώρα είχε δομήσει με τους γονείς του. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν αντιδράσεις από την πλευρά του πρώτου παιδιού, οι οποίες δεν είναι πάντα θετικές.

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο, είναι απόλυτα υγιές σε μια οικογένεια το παιδί να μπορεί να εκφράσει ανοιχτά την αντίδρασή του για το μωρό που ήρθε και οι γονείς να μπορούν να εμπεριέξουν τα συναισθήματά του χωρίς να το ενοχοποιούν, ούτε όμως να το αφήνουν να τα εκδηλώνει ανεξέλεγκτα.

Τα παραμύθια πάντα βοηθούν στο να ανοίξει η συζήτηση και διευκολύνουν την έκφραση των συναισθημάτων. Ένα από αυτά τα παραμύθια είναι και το «Ευτυχώς που υπάρχουν αδέλφια» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Με ευφάνταστη εικονογράφηση και έξυπνους διαλόγους, και τα δύο από τη συγγραφέα ΝΤΑΓKΜΑΡ ΓΚΑΪΣΛΕΡ , δίνει την ευκαιρία να περάσετε χρήσιμα μηνύματα στο παιδί και να ανοίξετε χώρο για συζήτηση και έκφραση του ψυχικού του κόσμου.

Αποκτήστε το βιβλίο πατώντας ΕΔΩ!

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

Μέλος της Διεθνούς  Ένωσης Σχεσιακής

Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

& της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)