"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΛΑΙΣ" ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Δεν είναι κακό να κλαις» Πρόταση βιβλίου

Ο τίτλος της σημερινής πρότασης μας «Δεν είναι κακό να κλαις» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο έρχεται να προσφέρει ανακούφιση και να αλλάξει όσα έμαθαν οι προηγούμενες γενιές! Η ελληνική κοινωνία όπως και πολλές άλλες έχουν μάθει, στα αγόρια κυρίως, πως δεν επιτρέπεται να κλαίνε. Το πρότυπο του σκληρού άντρα, που αντέχει τα πάντα χωρίς να λυγίζει, προωθείται ακόμη και σήμερα από κάποιες οικογένειες. 

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια απενοχοποίησης κάποιων συναισθημάτων, όπως του θυμού και της λύπη,ς αλλά και εκφράσεις αυτών, όπως το να κλαις. Παρόλα αυτά, καλά ακόμη κρατούν τα στερεότυπα μέσα στις οικογένειες. Είναι αρκετά δύσκολο για έναν άνθρωπο να εκφράζει τα συναισθήματα του, ποσό μάλλον όταν τα συναισθήματα που βιώνει χαρακτηρίζονται ως «κακά». Στην πραγματικότητα όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το άτομο να μπορεί να εξωτερικεύει όσα νιώθει. Στην ψυχοθεραπεία πάντα λέμε πως το να κλαις είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. 

Διαβάστε επίσης

Αυτή η διδαχή των συναισθημάτων, σαφώς ξεκινά από το σπίτι μας. Έτσι έρχεται ένα βιβλίο να μας βοηθήσει. Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει συναισθήματα αλλά και τις καταστάσεις κατά τις οποίες μπορούν να βιωθούν. Έτσι, το παιδί μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του στην αναγνώριση αυτών των συναισθημάτων και να αρχίσει να λεκτικοποιεί το πώς αισθάνεται. 

Αυτή η λεκτικοποίηση του συναισθήματος βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με υγιή τρόπο, αλλά βοηθά και τον γονέα να κατανοήσει και να μπορέσει να βοηθήσει το παιδί του. 

Διαβάστε επίσης

Το “Δεν είναι κακό να κλαις” είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να απουσιάζει απο την βιβλιοθήκη κάθε οικογένειας που επιθυμεί να έχει παιδιά που μπορούν να εκφράζονται και να λεκτικοποιούν όσα νιώθουν. Η εξαιρετική εικονογράφηση βοηθά το παιδί να αφομοιώσει όσα διαβάζει. Μέσα στο βιβλίο, όπως κι σε όλα της συγκεκριμένης σειράς, εμπεριέχονται οδηγίες για τους ενήλικες και μπορείτε να το διαβάσετε μαζί με το παιδί. 

Αποκτήστε το βιβλίο πατώντας εδώ!

Ιδρυτικό Μέλος του www.allaboutparents.gr

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ψυχολογία BSc, MSc

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα