αποτελεσματική-διαπαιδαγώγηση

«Αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση» εκδόσεις Διόπτρα

Όλοι οι γονείς μοιράζονται μία κοινή ανησυχία! Πώς θα μεγαλώσω το παιδί μου και θα του δώσω τις σωστές βάσεις, για να χτίσει μία υγιή προσωπικότητα και να αυτονομηθεί. Η Δρ. Jane Nelsen, διακεκριμένη ψυχολόγος, παιδαγωγός και μητέρα επτά παιδιών, μέσα από το βιβλίο της «Αποτελεσματική Διαπαιδαγώγηση» από τις εκδόσεις Διόπτρα, έρχεται να λύσει αυτόν τον γρίφο. Με λόγια απλά και σαφή, τόσο μέσα από την γονεϊκή εμπειρία, αλλά την επιστημονική της ματιά, μας βοηθάει να δούμε τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας ως μια εξελικτική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μυστικό πως για κάθε γονέα η ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Δεν υπάρχουν οδηγίες, κάθε περιβάλλον είναι διαφορετικό και κάθε γονέας έχει τις προσωπικές του καταβολές και εμπειρίες. Είναι όμως αδιαμφισβήτητο πως κανείς και ποτέ δεν είναι απόλυτα προετοιμασμένος για αυτά που θα έρθουν.

Οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλαπλές και κάθε μία έχει το δικό της βαθμό δυσκολίας. Κάθε παιδί όμως για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να επιβιώσει, χρειάζεται τον γονέα σύμμαχο του. Και ο γονέας με τη σειρά του, να αναγνωρίζει πως η διαθεσιμότητα του και η ετοιμότητα απέναντι στις ανάγκες των παιδιών είναι καθοριστικές.

Ζώντας σε μία εποχή όπου η γνώση μοιράζεται απλόχερα και υπάρχει κατανόηση και αποδοχή προς τον δύσκολο ρόλο του γονέα, το βιβλίο αυτό έρχεται ως σύμμαχος και οδηγός.

Εστιάζει στην αναγκαιότητα της σχέσης του παιδιού με τον γονέα. Στην αμοιβαία κατανόηση και τον αλληλοσεβασμό. Αναγνωρίζει, αποδέχεται και ανακουφίζει. Σέβεται και προβλέπει κάθε πιθανή δυσκολία που μπορεί να αντιμετώπιση το κάθε οικογενειακό σύστημα.

Πάνω από όλα αναγνωρίζει το πόσο δύσκολο είναι για τους γονείς να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στον καλό και στον κακό ρόλο. Στις σωστές και τις λάθος αποφάσεις. Στην ευθύνη που σηκώνουν τόσο κοινωνικά,  όσο και προσωπικά για το παιδί τους.

Απορρίπτει κάθε μορφή τιμωρίας και παραδειγματισμού. Αγκαλιάζει κάθε διαφορετική μορφή οικογένειας (τυπικές οικογένειες, μονογονεϊκές, οικογένειες με θετούς γονείς) μέσα από ρεαλιστικά παραδείγματα, σε ένα μεγάλο εύρος ηλικιών.

Μέσα στο βιβλίο αυτό θα βρείτε συμβουλές για να ενισχύσετε την επικοινωνία με τα παιδιά σας. Τρόπους διαχείρισης εντάσεων και διαφωνιών και συμβουλές για την ισορροπία και τον ρόλο των συνεπειών, των ορίων και των επαίνων. Βήματα και συμβουλές από τα πρώτα βήματα του παιδιού σας μέχρι την δύσκολη περίοδο της εφηβείας.

Η «Αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση» είναι ένα απαραίτητο βιβλίο-οδηγός για γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και όσους συναναστρέφονται με παιδιά.

Κάνετε το βιβλίο δικό σας εδώ.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com