Πρόταση της ταινίας "Φύγαμε"

Νέα ταινία απ' την Pixar και τι καλύτερο για τους μικρούς μας φίλους από το να πάρουν τους γονείς τους και να επισκεφτούν μία σκοτεινή αίθουσα.


Αυτή τη φορά βέβαια πηγαίνουμε σε πιο ήπιες και πεπατημένες καταστάσεις,αλλά και πάλι η ταινία καταφέρνει να έχει τις στιγμές που την ανεβάζουν και την αναδεικνύουν σε κάτι υψηλότερο.


Περίληψη


Τοποθετημένο στα προάστια ενός φανταστικού κόσμου, το "Φύγαμε", η νέα ταινία Disney-Pixar συστήνει στο κοινό δύο αδέλφια-ξωτικά που μπλέκονται σε μία απίθανη περιπέτεια εύρεσης του πατέρα τους και συγχρόνως διερεύνησης για το αν υπάρχει μαγεία ακόμα εκεί έξω.


Το περιεχόμενο ίσως να σας θυμίζει ακόμα και τον σημερινό κόσμο, που πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν έχει χαθεί η μαγεία από τα μυαλά των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να μιζεριάζουμε ή ρουτινιάζουμε βυθισμένοι στην καθημερινότητα μας, όπως ακριβώς κάνουν και στην ταινία τα διάφορα ξωτικά, οι μονόκεροι, κ.λπ.


Το ταξίδι που θα ξεκινήσουν τα δύο αδέλφια για την εύρεση του πατέρα τους, το οποίο μοιάζει και λίγο με αμερικάνικο road-trip, είναι το σημείο της καρδιά μας στο οποίο πατάει ο σεναριογράφος, με σκοπό να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις μας, να αναδείξει την σχέση των δύο αντιθέτων αδερφών και να μας τονίσει ότι καμιά φορά πρέπει να ακολουθούμε την καρδιά μας και όχι ό,τι μας υποδεικνύει ο χάρτης.


Κατά την γνώμη μου, το "Φύγαμε" μπορεί να μην είναι για τα δεδομένα και τα υψηλά στάνταρ της Pixar κάτι πρωτοποριακό. Ωστόσο, εγώ σαν φανατικός της οπαδός ποντάρω πάντα πάνω της... Εσείς;


Καλή απόλαυση!


Βανταράκης Γιάννης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com
©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com