«Οι Τρεις Σωματοφύλακες» Πρόταση Ταινίας

Χαίρετε φίλοι και φίλες του allaboutparents, ελπίζω να είστε καλά και να απολαμβάνετε δημιουργικά τις ημέρες της καραντίνας, οι οποίες σιγά-σιγά φτάνουν στο τέλος τους. Αυτή τη φορά θα σας προτείνω μία ταινία βασισμένη σ' ένα πολυδιαβασμένο και αγαπημένο, θέλω να πιστεύω, βιβλίο από μικρούς και μεγάλους φίλους τους «3 σωματοφύλακες» του Γάλλου συγγραφέα Αλέξανδρου Δουμά.


Στο πέρας των χρόνων έχουν βγει, μην πω άπειρες, αλλά σίγουρα πάρα πολλές ταινίες - σειρές - παιδικά βασισμένα σε αυτό το διαχρονικό μυθιστόρημα. Από το μακρινό 1948 που πρωταγωνιστούσε ο Τζιν Κέλυ, μέχρι την πιο πρόσφατη ταινία, αν δεν κάνω λάθος, του 2011. Άλλες καλές, άλλες μέτριες, πάντα όμως με πυρήνα του σεναρίου τους ηρωικούς σωματοφύλακες εναντίον του καρδινάλιου Ρισελιέ.     


Εγώ θα προτείνω αυτή του 1993 με τους Κήφερ Σάδερλαντ, Τσάρλι Σην, Όλιβερ Πλατ, Κρις Ο'Ντόνελ και Τιμ Κάρι. Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από τον Ντ' Αρτάνιαν, καθώς φεύγει από τη Γασκώνη για να καταταγεί στους σωματοφύλακες, τη στιγμή όμως που αυτοί διαλύονται με εντολή του καρδινάλιου. Εκεί, θα γνωριστεί με αρκετά παράδοξο τρόπο με τους μοναδικούς σωματοφύλακες που δεν παρέδωσαν τα όπλα: Άθω, Άραμις και Πόρθο. Ενωμένοι, θα ξεκινήσουν το επικίνδυνο ταξίδι ώστε να ματαιώσουν τα ραδιούργα σχέδια του καρδινάλιου Ρισελιέ εναντίον της χώρας και του βασιλιά.


Ο σκηνοθέτης Στέφεν Χέρεκ έχει καταφέρει να μαζέψει ένα ικανότατο καστ ηθοποιών, με τον Τιμ Κάρι στο ρόλο του Ρισελιέ να είναι απολαυστικός. Αποπνέεται μία μυστικότητα, ενώ ταυτόχρονα θα βρείτε ψήγματα σαρδόνιου χιούμορ. Γενικά στην ταινία συνδυάζονται αρμονικά τα στοιχεία της περιπέτειας αλλά και πολλές φορές του κωμικού.


Πιστεύω ότι η ταινία αυτή αφορά και τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους. Ταυτόχρονα, μέσω της ταινίας, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά ν' αγαπήσουν το βιβλίο, αν δεν το έχουν διαβάσει και αγαπήσει ήδη.


Υ.Γ. Κάποια μικρά trivia: οι 3 σωματοφύλακες είναι το πιο πολυδιαβασμένο έργο του Αλέξανδρου Δουμά και δημοσιεύθηκε το 1844. Στους τίτλους τέλους ακούγεται το "Αll for love" από τους Bryan Adams, Rod Stewart και Sting, παραφράζοντας το μότο των σωματοφυλάκων «Όλοι για έναν και ένας για όλους».


Να είστε καλά και να βλέπετε ταινίες, κάνουν καλό.


Βανταράκης Γιάννης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com