«Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα» Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη, Θέατρο Κιβωτός


Για άλλη μια φορά η Κάρμεν Ρουγγέρη εντυπωσιάζει με την παιδική της παράσταση, αυτή τη φορά ανεβάζοντας στη σκηνή ένα ρώσικο παραμύθι, το οποίο έχει συνθέσει η ίδια μετά από μελέτη εκατοντάδων ρώσικων παραμυθιών.

Σε ένα βασίλειο που ανήκε σε μια αυτοκρατορία πολύ πιο πέρα από τις γαλάζιες θάλασσες και πολύ πίσω από τα ψηλά βουνά, ζούσε ένας τσάρος που τον έλεγαν Γιεριμέι.


Το παρατσούκλι του ήταν “ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα”. Κατοικούσε με την τσαρίνα του, τη Λαρίσα, σε ένα όμορφο παλάτι. Η ζωή τους κυλούσε ήρεμα μα βαρετά, μια που δεν είχαν παιδιά να τους δώσουν ενδιαφέρον, νόημα και χαρά. Μια μέρα συζητώντας με τους συμβουλάτορες του και τον γελωτοποιό του ο Γεριμέι, κατάλαβε ότι δεν κυβερνούσε καλά το βασίλειό του μια που κανείς δεν ήξερε πόσοι ήταν οι κάτοικοι της χώρας, πόσα τα σπίτια, πόσα τα ζωντανά. Αποφάσισε έτσι να κάνει απογραφή. Μόλις τέλειωσε η απογραφή στην πρωτεύουσα , η Λαρίσα, η τσαρίνα, ήρθε να πει κάτι στον άντρα της, όμως εκείνος βιαζόταν τόσο πολύ που δεν κάθισε να την ακούσει.


Πέρασε καιρός, η απογραφή ολοκληρώθηκε και ο τσάρος έκανε ένα μεγάλο γλέντι. Πάνω εκεί που γλεντούσε χωρικοί έφεραν φαγητά και φρούτα να κεράσουν το βασιλιά. Ο τσάρος πήρε να φάει και έναμήλο, όμως ύστερα από λίγο δεν αισθάνθηκε καλά και απερίσκεπτα πέταξε το μήλο που περίσσεψε σε ένα πηγάδι που ήταν εκεί κοντά. Τότε, μέσα από το πηγάδι ακούστηκε μια φωνή που του ζητούσε το λόγο που πέταξε το σκουπίδι του στα καθαρά νερά του, κρατώντας άγρια τον τσάρο από τη γενειάδα. Προκειμένου να τον αφήσει να φύγει, του ζήτησε να του δώσει κάτι που δεν ήξερε ότι είχε. Όντας σίγουρος για ό,τι είχε ο τσάρος αμέσως μετά την απογραφή συμφώνησε, δίνοντας το λόγο του πως αν αποδειχτεί ότι έχει κάτι που δεν ξέρειότι το έχει, τότε...


Τρομοκρατημένος ο τσάρος ήθελε να γυρίσει το γρηγορότερο κοντά στην όμορφη Λαρίσα του.Φτάνοντας στο παλάτι, είδε την γυναικά του να κρατάει ένα μωρό και όλες τις υπηρέτριες να τον περιτριγυρίζουν χαρούμενες, δίνοντας του ευχές. Είναιτο δικό μας μωρό, είπε η Λαρίσα.

-Μα εγώ δεν ήξερα ότι το έχω, ψέλλισε ο τσάρος και λιποθύμησε.

-Λιποθύμησε από την χαρά του, σκέφτηκαν όλοι. Τόσα χρόνια ονειρευόταν ένα διάδοχο...


Η Κάρμεν Ρουγγέρη μέσα από ονειρικά σκηνικά που σε ταξιδεύουν στη μακρινή Ρωσία αλλά και στον μαγικό βυθό της θάλασσας, μέσα από επένδυση κλασσικής μουσικής, μέσα από ρώσικο χορό, πολυτάλαντους ηθοποιούς - ερμηνευτές, αλλά και μέσα από πλούσια κοστούμια - έργα τέχνης, διδάσκει πολιτισμό και ευγενείς τρόπους στους μικρούς αλλά και στους μεγάλες θεατές.Μεταλαμπαδεύει την παιδεία και φέρνει στο θεατρικό και  οικογενειακό τραπέζι ζητήματα όπως η ευγένεια, ο σεβασμός, η ταπεινοφροσύνη, τα όρια, η εργατικότητα, η αγάπη, η ελευθερία της επιλογής, και άλλες πανανθρώπινες αξίες, οι οποίες επικοινωνούνται στο παιδί με ευφάνταστους τρόπους, στη γλώσσα του. Είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε, μικροί και μεγάλοι! ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΚΕΙΜΕΝΟ -ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΦΩΤΙΣΜΟΙ : ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΟΥΣΚΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - VIDEO ART : ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΣΤΙΧΟΙ : ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ : ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΕΜΕΓΙΕΒΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ : ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΗ ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ : ΕΡΡΙΚΑ ΑΛΑΜΑΝΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΝΑΣΑΚΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : ΧΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΑ ΜΑΤΣΙΑΣΕΚ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ


Αποστολοπούλου Μαρία

Ψυχολόγος

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

maria.aspostoloulu@gmail.com

©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com