«Ο Έρωτας του Φεγγαριού» Κωμωδία για όλη την οικογένεια...που μυρίζει καλοκαίρι!

Καλησπέρα σας φίλοι και φίλες του allaboutparents, εύχομαι καταρχάς να έχετε υγεία και να περνάτε όμορφα, είτε είστε στην πόλη, είτε διακοπές. Μιας και βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου και φυσικά υπάρχει ένας Αύγουστος μπροστά μας, το allaboutparents.gr αποφάσισε ότι οι επόμενες ταινίες που θα προτείνει στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους θα έχουν ένα άρωμα καλοκαιριού και θάλασσας. Η πρώτη επιλογή, λοιπόν, είναι «Ο Έρωτας του Φεγγαριού» ("Moonrise Kingdom") του Ουές Άντερσον (2012).


Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται στον παιδικό έρωτα που αναπτύσσεται μεταξύ του δωδεκάχρονου προσκόπου Σαμ και της Σούζυ και στο πώς θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τον ασφυκτικά στενό οικογενειακό κύκλο, ο οποίος δείχνει να μην τους καταλαβαίνει και να αναγκάζει να καταπιέσουν τα συναισθήματα αγάπης που τρέφουν το ένα παιδί για το άλλο. Έτσι ξεκινούν ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ταξίδι αγάπης προς τη φύση, με μοναδικό σύμμαχο το ένστικτο τους.


Ο Γουές Άντερσον είναι ένας σκηνοθέτης που σε όλες του τις ταινίες του αρέσει να παίζει με τα χρώματα. Το ίδιο συμβαίνει κι εδώ, καθώς πολλές σκηνές της ταινίες θα μπορούσαν να είναι και πίνακες ζωγραφικής. Επίσης, είναι οπαδός των ταινιών της nouvelle vague που άνθισε στη Γαλλία και γνώρισαν τεράστια επιτυχία σε όλο το κόσμο τη δεκαετία 1960-70 και ειδικότερα του Φρανσουά Τριφό («Τα 400 χτυπήματα»). Ακόμα, η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και από μία σύγκρουση του αθώου, αγνού και απονήρευτου παιδικού μυαλού με αυτό των ενηλίκων, οι οποίοι το προστάζουν να μεγαλώσει και να σκοτώσει τα όνειρα του.    


Όπως και να δει κανείς τη συγκεκριμένη ταινία, θα διαπιστώσει τη νοσταλγία και την αγάπη που την διατρέχει και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει περισσότερο τους μεγάλους να δουν λίγο διαφορετικά και με μία στάλα αθωότητας τον κόσμο. 

Μικρό μυστικό της ταινίας:

Η ταινία αποκτά ένα ιδιαίτερο στυλ, καθώς σε αυτό συμβάλει και με τη μουσική του ο ελληνικής καταγωγής πολυβραβευμένος συνθέτης, Alexandre Desplat. Τη συνιστώ σε όλους τους-τις μουσικόφιλους-λες!

Η πρόταση μας θεωρώ ότι αποτελεί μία ευχάριστη καλοκαιρινή επιλογή, ιδανική για προθέρμανση γι΄αυτές που θα ακολουθήσουν, γεμάτες καλοκαιρινό άρωμα. Καλή θέαση και μην ξεχνάτε «να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό». 

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com


Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.


©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com