Η Πεντάμορφη & το Τέρας - Πρόταση Ταινίας

Kαλησπέρα σας και πάλι κινηματογραφικοί φίλοι και φίλες του allaboutparents.gr. Eλπίζω να είστε καλά και οι προτάσεις ταινιών να σας κρατάνε όμορφη συντροφιά.  Αυτή τη φορά πηγαίνουμε πίσω στη χρυσή εποχή της Disney, στη δεκαετία του '90 και συγκεκριμένα το 1991. Τότε που τα studios της εταιρείας αποφασίζουν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το γνωστό γαλλικό παραμύθι της Ζαν-Μαρί Λεπρένς ντε Μπωμόν "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" η οποία είναι και η 30η ταινία της Disney.


Το στόρι της ταινίας πραγματεύεται τη σχέση ενός πρίγκηπα ο οποίος έχει μεταμορφωθεί σε τέρας από μία γριά-μάγισσα διότι της αρνήθηκε να την φιλοξενήσει προσβάλλοντας την και την Μπελ, μία όμορφη κοπέλα, η οποία βρίσκεται φυλακισμένη στο κάστρο του. Ανάμεσά τους θα εξελιχθεί μία σχέση αγάπης, με σκοπό το Τέρας να ξαναβρεί τα συναισθήματα συμπόνιας και αγάπης και να κάνει την Μπελ να το αγαπήσει, πριν πέσει και το τελευταίο πέταλο του τριαντάφυλλου, έτσι ώστε να λυθούν τα μάγια και να ξαναγίνει πρίγκηπας.


Ανάμεσα στους δύο ήρωες αναπτύσσονται και άλλοι χαριτωμένοι και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, όπως είναι το γαλλικό κηροπήγιο Μεσιέ-Φούφου, το ρολόι Τικιτάκας, η Μαντάμ Τσαγιερό με το γιο της Θρυψαλάκι και τέλος, ο κακός της υπόθεσης, Γκαστόν που επιζητά την αγάπη της Μπελ. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες δένουν αρμονικά και δίνουν μία καταπληκτική αρμονία στη ροή της ταινίας, η οποία σε συνδυασμό με τα πανέμορφα τραγούδια σε παρασύρουν στο ρυθμό της. 

      Όπως ανέφερα και πρωτύτερα, η δεκαετία του '90 είναι μία αναβίωση του μεγαλείου των studios της Disney, καθώς μαζί με τη συγκεκριμένη ταινία γυρίζονται η "Άριελ η μικρή γοργόνα", ο "Αλαντίν" και φυσικά ο "Βασιλιάς των λιονταριών", ενώ υπάρχει και η συνεργασία με την Pixar. Όλες της οι ταινίες γίνονται μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες και συγχρόνως γίνονται αποδεκτές από κοινό και κριτικούς, ενώ πολλές φτάνουν και μέχρι την κούρσα των Όσκαρ σε διάφορες κατηγορίες, όπως και η συγκεκριμένη. Η Πεντάμορφη και το Τέρας είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που διεκδίκησε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ενώ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής και το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, για το τραγούδι "Beauty and the Beast". 

       Κάποια μικρά μυστικά για την ταινία που θα ήθελα ν' αναφέρω:

1) Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας έφερε άλλες δύο συνέχειες, οι οποίες όμως βγήκαν κατευθείαν στο βίντεο. 2) Το 1994 γίνεται η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που μεταφέρεται στο Broadway. 3) H τελευταία κυκλοφορία στους κινηματογράφους είναι το 2017, με την Έμα Γουότσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μπελ. 4) Τέλος, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην κυκλοφορία του 1946 σε σενάριο και σκηνοθεσία του μέγιστου Ζαν Κοκτώ που κατά την γνώμη μου, είναι η πιο παραμυθένια μεταφορά στον κινηματογράφο (τη συνιστώ για εφήβους).

Αυτή ήταν η πρότασή μας μικροί μας και μεγάλοι φίλοι, εύχομαι να την απολαύσετε και να μην ξεχνάτε να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό.


Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com


Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταρακης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com