Παναγιώτης Παυλόπουλος

 Ειδικός Παιδαγωγός

paulopoulos.panagiotis@gmail.com

Ο Παυλόπουλος Παναγιώτης είναι απόφοιτος του  τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Από το 2017 συμμετείχε εθελοντικά στην παροχή υπηρεσιών για έφηβους και νεαρούς   ενήλικες με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ), συντονίζοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες για την εξυπηρέτηση θεραπευτικών στόχων.

Από το 2017 έως και σήμερα, εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός στο θεραπευτικό κέντρο ‘’Ηλίανθος’’ που αποτελεί δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου και εξειδικεύεται στην αξιολόγηση και αποκατάσταση των Διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών.

Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης και της συνεχιζόμενης κατάρτισης, ο ίδιος παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια, εποπτείες Ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος και Ψυχοθεραπείας Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης, όπως επίσης συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες που οργανώνονται στην Ελλάδα και αφορούν την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο <<Παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιβάλλον ψυχικής υγείας & ειδικής αγωγής>>.

  • Πιστοποίηση γνώσης και ανάγνωσης Τυφλών Braille. Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως τυφλών Καλλιθέα.

  • Σεμινάριο "Το παιχνίδι ως θεραπευτικό & εκπαιδευτικό εργαλείο για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού".

  • Σεμινάριο: Η Ψυχοθεραπεία Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης - ΨΚΣΑ στη διαχείριση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος  Μέσης και Υψηλής Λειτουργικότητας: Εισαγωγή στις βασικές  έννοιες.

Συμμετοχή στο 7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ, ως συγγραφέας της αναρτημένης ανακοίνωσης με θέμα: ‘’Αναλύοντας τις απόψεις και τις στάσεις των πολιτών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.)

 Συμμετοχή στην  πραγματοποίηση ημερίδων,  και δράσεων ανοιχτών στους φοιτητές και στο ευρύ κοινό, σε θεματικές ενότητες που άπτονται των επιστημονικών αντικειμένων.

©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com