Μαρία Γιαννοπούλου

Γιαννοπούλου Μαρία
Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc,
Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου
Ιδρυτικό Μέλος www.allaboutparents.gr

Λέγομαι Γιαννοπούλου Μαρία και είμαι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Α.Π.Θ και κάτοχος μεταπτυχιακού MSc in Psychiatry του πανεπιστημίου του Cardiff. Είμαι ειδικευμένη στην Gestalt ψυχοθεραπεία του Gestalt Foundation και έχω μετεκπαιδευτεί στο πιστοποιημένο πρόγραμμα του Μητροπολιτικού Κολεγίου “Advanced Professional Diploma in Child and Adolescence Psychology”.

Ολοκλήρωσα την πρακτική και κλινική μου εκπαίδευση στο Γ.Ν Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης , στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ όπου συνέχισα να παρέχω τις υπηρεσίες μου εθελοντικά και μετεκπαιδεύτηκα στην κλινική διάγνωση, στην παρακολούθηση ασθενών και στη διασυνδετική και παρακολούθησα σεμινάρια στη Γνωστική Συμπεριφορική, Ψυχαναλυτική, Οικογενειακή και Ομαδική θεραπεία και στις Σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Το 2012 εργάστηκα στην Ελληνική Αστυνομία όπου παρείχα ψυχολογική υποστήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Από το 2014 -2016 παρείχα ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά στο κέντρο ομοιοπαθητικής ιατρικής και βιοανάδρασης Θεραπευτική Αντίληψη.

Το 2019-2020 υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου.

Από το 2014 συντονίζω σχολές γονέων και βιωματικά σεμινάρια/ομιλίες, όπως επίσης ασχολούμαι και με την παράλληλη στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Επιπλέον συμμετέχω εθελοντικά στη διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων στην ομάδα των εφήβων εθελοντών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και στην Κοινωνική Υπηρεσία της Χ.Α.Ν.Θ.

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα και μέλος του British Psychological Society(BPS) & Division of Clinical Psychology (MBPsS) και Δόκιμο Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

Διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στην Αθήνα όπου παρέχω ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά, ενήλικες και εφήβους δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά. Επιπλέον ειδικεύομαι σε παιδιά με ΔΑΔ, ΔΕΠΥ και Αυτισμό παρέχοντας υποστήριξη σε προβλήματα συμπεριφοράς, συναισθήματος και κοινωνικοποίησης με συνομηλίκους.

Ειδικεύομαι σε θέματα άγχους, φοβιών , ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, συναισθηματικών και διατροφικών διαταραχών, δουλεύοντας στην θεραπεία μέσα από το σώμα.

Προσωπική μου άποψη και φιλοσοφία ως Gestalt θεραπεύτρια είναι να αποκτήσει το άτομο επίγνωση του τι βιώνει και πράττει. Μέσα από τη διαδικασία της επίγνωσης, το άτομο κερδίζει την κατανόηση του εαυτού του και του περιβάλλοντός του. Γνωρίζει τη δυνατότητα για αλλαγή και την ικανότητά του να κάνει επιλογές, ούτως ώστε να ζει μια αυθεντική, με νόημα, ζωή.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 6942217440

Διεύθυνση γραφείου: Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι

Email: maria.giannopulu@gmail.com