Ιωάννα Κουλουμπή

Βοηθός Μητρότητας

joannakouloubi@yahoo.com

Ονομάζομαι Ιωάννα Κουλουμπή, είμαι μητέρα δύο αγοριών και μεγάλωσα στον Πειραιά σε μια όμορφη μεγάλη οικογένεια με καταγωγή από τη Σύρο.

Είμαι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - Deree College, του τμήματος Marketing-Communications και εργάστηκα για πολλά έτη, σε διάφορες θέσεις, στους τομείς της διαφήμισης, των δημοσίων σχέσεων, τη διοργάνωση και το συντονισμό εκδηλώσεων. 

Η απόφαση μου να αλλάξω επαγγελματική πορεία και να ασχοληθώ με την περιγεννητική φροντίδα ήρθε μετά από τη προσωπική μου εμπειρία στη γονεικότητα. Οι δύο μου εγκυμοσύνες, οι τοκετοί και ο θηλασμός των παιδιών μου, έγιναν αφορμή να ξεκινήσω την πορεία μου στο χώρο της περιγεννητικής ως βοηθός μητρότητας, για να μπορέσω να προσφέρω τη συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη, καθώς και την ενημέρωση που κάποτε χρειάστηκα και εγώ, ως έγκυος και νέα μαμά.

Εκπαιδεύτηκα στο Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος και συνεχίζω την επιμόρφωσή μου στη περιγεννητική ψυχολογία στο Association For Prenatal And Perinatal Psychology And Health (APPPAH).  Σεμινάρια και εκπαιδεύσεις για τον θηλασμό, τη περιγεννητική αγωγή και τη γονεικότητα, αφορούν επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες που θα παρακολουθώ ες αεί.

Ως Βοηθός Μητρότητας Τοκετού & Λοχείας υποστηρίζω εγκυμονούσες και νέους γονείς με προγεννητικές συναντήσεις, φυσική παρουσία κατά τον τοκετό και κατ’ οίκον επισκέψεις στη λοχεία, προκειμένου να ξεκινήσουν το ταξίδι της γονεικότητας με γνώση, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους , ενσυναίσθηση και ευαισθησία, για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού μεταξύ εκείνων και του μωρού τους.

©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com