Κουβαρά Έλενα

Συγγραφέας παιδικών παραμυθιών

Ειδική Παιδαγωγός

  • Facebook
  • Instagram

Η Έλενα Κουβαρά είναι Ειδική Παιδαγωγός και Συγγραφέας παιδικών παραμυθιών.

Σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στο ΤΕΙ Αθήνας, παίρνοντας μέρος σε διετή έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΗΜΟΚΡΗΤΟΣ Ι, με αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν σε παγκόσμιο επιστημονικό περιοδικό και με το πέρας αυτού κέρδισε υποτροφία στο δια τμηματικό μεταπτυχιακό «Διασφάλιση ποιότητας και Μικροβιολογία Τροφίμων».

Έπειτα λόγω της μεγάλης της αγάπης προς τα παιδιά, μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, πέρασε στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου Κρήτης, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Αποφοίτησε με άριστα και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ολοκληρώνοντας τις γνώσεις της στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της Διπλωματικής της δημιούργησε δύο εκπαιδευτικά παραμύθια που συνδέουν την γνώση με το παιχνίδι, βοηθώντας έτσι τα παιδιά να μάθουν μέσα από το παραμύθι. Για το λόγο αυτό πήρε διάκριση από την Επιστημονική Ομάδα του Πανεπιστημίου και δημοσιεύτηκε η δουλειά της σε περιοδικό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανήσυχο πλάσμα με πολύ φαντασία έγραψε το πρώτο της παραμύθι το 2014, προωθώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη και ενισχύοντας τη διαχείριση συναισθημάτων από τους γονείς, δίνοντας έμφαση στον φόβο. Με αφορμή την αγαπημένη της εποχή, το αγαπημένο της συναίσθημα, τα Χριστούγεννα, δημιουργεί ένα ακόμη παραμύθι με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο το 2018, ενώ άλλες 3 ιστορίες της περιμένουν να εκδοθούν.

Χρόνια εθελόντρια στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Αρχηγός παιδιών ηλικίας 7-11 ετών, Κατασκηνώτρια και Εκπαιδεύτρια παιδιών και ενηλίκων σε παγκόσμιο επίπεδο, νυν Βοηθός Εφόρου Κλάδου Πουλιών Ελλάδας και Συντονίστρια των περιοδικών που αφορούν παιδιά κι ενήλικες του Κλάδου αυτού.

Σήμερα αρθρογραφεί σε γνωστή εφημερίδα που διανέμεται στην Αττική, σε θέματα που αφορούν στην παιδεία και στην ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Διατελεί παιδαγωγικό παιχνίδι δημιουργικής μορφής με στόχο την διάδραση παιδιών και ενηλίκων, στα Ελληνικά και σε ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ συνεχώς το εμπλουτίζει με νέες ιδέες και υλικό ανάλογα με το παιδί!

Λειτουργεί ως αρωγός στο διάβασμα σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες ενισχύοντας τον τρόπο σκέψης, λειτουργίας και δράσης αυτών.

Ως μαμά δύο – μέχρι στιγμής –  υπέροχων κοριτσιών, της Ειρήνης και της Δανάης, παίζει, λερώνεται, τσαλακώνεται, φωνάζει, ηρεμεί και πάνω απ’ όλα δημιουργεί στιγμές αγάπης και εμπιστοσύνης, θαλπωρής και τρυφερότητας στα παιδιά της, ανοίγοντας ολοένα και περισσότερο τους ορίζοντές της και διψώντας για γνώση και νέες ιδέες!

©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com