Γιαννοπούλου Μαρία

Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc,

Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt 

Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου

Δόκιμο Τακτικό Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt

6942217440

maria.giannopulu@gmail.com

Η Γιαννοπούλου Μαρία είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ  και κάτοχος μεταπτυχιακού MSc in Psychiatry του πανεπιστημίου του Cardiff. Είναι τελειόφοιτη της Gestalt ψυχοθεραπείας του Gestalt Foundation και συνεχίζει και μετεκπαιδεύεται στο πιστοποιημένο πρόγραμμα του Μητροπολιτικού Κολεγίου "Advanced Professional Diploma in Child and Adolescence Psychology"

Ολοκλήρωσε την πρακτική και κλινική της εκπαίδευση στο Γ.Ν Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης , στην Α\' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ όπου συνέχισε να παρέχει τις υπηρεσίες της εθελοντικά και μετεκπαιδεύτηκε  στην κλινική διάγνωση, στην παρακολούθηση ασθενών και στη διασυνδετική και παρακολούθησε σεμινάρια στη Γνωστική Συμπεριφορική, Ψυχαναλυτική, Οικογενειακή και Ομαδική θεραπεία και στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Εκπαίδευση στην παροχή νευροψυχολογικών δοκιμασιών, WISC, WAIS, Ackenbach.

Το 2012 εργάστηκε στην Ελληνική Αστυνομία όπου παρείχε ψυχολογική υποστήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Από το 2014 -2016 παρείχε ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο κέντρο ομοιοπαθητικής ιατρικής και βιοανάδρασης Θεραπευτική Αντίληψη.

Από το 2014 συντονίζει σχολές γονέων και βιωματικά σεμινάρια/ομιλίες, όπως επίσης ασχολείται και με την παράλληλη στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Επιπλέον συμμετείχε εθελοντικά στη διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων στην ομάδα των εφήβων εθελοντών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και στην Κοινωνικλη Υπηρεσία της Χ.Α.Ν.Θ.

Συνεργάζεται με το site ψυχολογίας psychology.gr  σε επίπεδο αρθογραφίας .

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα και μέλος του  British Psychological Society(BPS) &Division of Clinical Psychology (MBPsS).

Από το 2015 παρέχει τις υπηρεσίες ατομικά και ομαδικά σε ενήλικες και εφήβους σε ιδιωτικό επίπεδο. Επιπλέον ειδικεύεται σε παιδιά με ΔΑΔ, ΔΕΠΥ και Αυτισμό παρέχοντας υποστήριξη σε προβλήματα συμπεριφοράς, συναισθήματος και κοινωνικοποιησης με συνομηλίκους.

 

 Ειδικεύεται σε θέματα άγχους, φοβιών , ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, συναισθηματικών και διατροφικών διαταραχών.

Προσωπική της άποψη και φιλοσοφία ως Gestalt θεραπεύτρια είναι να αποκτήσει το άτομο επίγνωση του τι βιώνει και πράττει. Μέσα από τη διαδικασία της επίγνωσης, το άτομο κερδίζει την κατανόηση του εαυτού του και του περιβάλλοντός του.

 

Γνωρίζει τη δυνατότητα για αλλαγή και την ικανότητά του να κάνει επιλογές, ούτως ώστε να ζει μια αυθεντική, με νόημα, ζωή.

©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com