Αποστολοπούλου Μαρία

Ψυχολόγος,

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια,

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

6979220722

maria.apostolopulu@gmail.com

Η Μαρία Αποστολοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση στην Εξελικτική και Σχολική Ψυχολογία.

 

Εκπόνησε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της Μ.Κ.Ο. «ΑΡΣΙΣ». Εργάσθηκε εθελοντικά στην Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε εκεί Δίπλωμα Κλινικής Εκπαίδευσης.

 

Συνέχισε με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Leiden University της Ολλανδίας, όπου επέλεξε τους τομείς της Κλινικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας της Υγείας. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, εργάστηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στη συνέχεια ως ψυχολόγος υγείας, για σχεδόν τέσσερα χρόνια, σε Ιατρική Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της Αθήνας.

 

Παράλληλα, ξεκίνησε τη φοίτηση της στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας όπου και ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο του 2019 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Κλινικές Δεξιότητες με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό μοντέλο και τη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία.

 

Σήμερα, τελεί υπό εκπαίδευση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος στο ΙΣΟΨ, καθώς και υπό Ψυχαναλυτική Εκπαίδευση στο Tampa Bay Institute for Psychoanalytic Studies.

 

Τα τελευταία χρόνια ασκεί το ψυχοθεραπευτικό της έργο ως εξωτερική συνεργάτιδα σε ιδιωτικά κέντρα ψυχικής υγείας της Αττικής, δουλεύοντας κυρίως με ενήλικες και εφήβους, καθώς και με την οικογένεια ως σύνολο.

 

Από τον Ιανουάριο του 2019 εργάζεται παράλληλα ως Αναπληρώτρια Ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ και μέλος της Διεθνούς Ένωσης για τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση και Ψυχοθεραπεία.

Τέλος, συμμετέχει σε ημερίδες και συνέδρια, καθώς και αρθρογραφεί για θέματα ψυχολογίας σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά.

©2019 by All About Parents. Proudly created with Wix.com