Παιχνίδια για παιδιά 5 έως 10 ετών: Τι να επιλέξω;

Παιχνίδια για παιδιά 5 έως 10 ετών: Τι να επιλέξω;

Η ηλικία μεταξύ 5 έως 10 ετών αποτελεί το ταξίδι των παιδιών από το νήπιο μέχρι και την Τετάρτη δημοτικό, όπου οι μαθησιακές απαιτήσεις γίνονται πιο σύνθετες. Η επιλογή των παιχνιδιών, είναι ιδανικό να γίνεται σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις δεξιότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο. Σε αυτό το στάδιο τα παιδιά αναπτύσσουν και εξελλίσουν την κριτική τους σκέψη, αλλά και την επίλυση σεναρίων. Είναι πλέον σε θέση να εφαρμόζουν τις σκέψεις τους σε εννοιολογικά προβλήματα, λίγο πιο σύνθετα. 

Παιχνίδια για παιδιά 5 έως 10 ετών: Ποια είναι η σημασία τους;

Τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια τους μαθαίνουν!

Τα παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν όλες εκείνες τις απαραίτητες δεξιότητες για την μετέπειτα ζωή τους.

Τα παιχνίδια σε αυτή την ηλικία ενισχύουν τα παιδία να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Μέσα από τη μίμηση και την προτυποποίηση τα παιδιά ενισχύονται και ανακαλύπτουν τον χώρο για να χτίσουν την προσωπικότητα τους αλλά και για να αναπτυχθούν γνωστικά και συμπεριφορικά. Σημαντικό ρόλο παίζουν τόσο οι συνομήλικοι όσο και το εξωοικογενειακό περιβάλλον ( δάσκαλοι, προπονητές.)

Αφού λοιπόν έχουν κατακτήσει τα προγενέστερα στάδια, εδραιώνουν πλέον την έννοια του μοιράσματος, του διαχωρισμού από τον άλλο, αλλά και τον ορίων. Μέσα από την γλωσσική και συναισθηματική τους ανάπτυξη καταφέρνουν να εκφραστούν και να επικοινωνησούν πιο σταθερά. Μέσα από τις κοινωνικές συναναστροφές, και το σχολικό περιβάλλον, δομούν την προσωπικότητα τους, αλλά και είναι πιο άμεση η επικοινωνία με τους ενήλικες.

Πώς επιλέγουμε κατάλληλα παιχνίδια για παιδιά 5 έως 10 ετών;

Η επιλογή παιχνιδιών πλέον επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών. Στην ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Επιλέγουμε παιχνίδια που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν να κατηγοριοποιούν και να διαχωρίζουν, να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα τους, να τα αξιολογούν και να τα επικοινωνούν, αλλά και να μάθουν να διαχειρίζονται πιο σύνθετες δράσεις που απαιτούνται από εκείνα. 

Σε συνεργασία με το kopeli.gr, προτείνουμε για εσάς τα κατάλληλα παιχνίδια για τα παιδιά που είναι στην προσχολική ηλικία, για τις πρώτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του παιδιού σας!

Ποια είναι τα κατάλληλα παιχνίδια για παιδιά 5 έως 10 ετών που προτείνουμε & μπορείτε να τα βρείτε στο kopeli.gr;

  • Ξύλινο Κουκλόσπιτο Urban Villa Legler

Αυτό το ξύλινο κουκλόσπιτο με τρεις ορόφους και ανοιχτή μπροστινή πλευρά κάνει εντύπωση με τον πλούσιο, λεπτομερή σχεδιασμό και το μοντέρνο χρωματικό συνδυασμό
  • Migoga Marble Run Quercetti

Αυτό το παιχνίδι διεγείρει τη δημιουργικότητα και τη συλλογιστική, τα οποία απαιτούνται για την κατασκευή αξιόλογων δομών με τις σωστές γωνίες κλίσης.
  • Σούπερ Τουβλάκια – Superbricks BS Toys

Ιδανικό για παιδικές κατασκευές και δημιουργικό παιχνίδι. Χτίσε το δικό σου κάστρο. Δες τα τείχη να υψώνονται και κρύψου!
  • Παιδικό Μικροσκόπιο 30 Πειράματα Buki MS907B

Παιδικό μικροσκόπιο με 30 πειράματα της γαλλικής εταιρείας Buki
  • Μαγνητικό Παιχνίδι 110 κομματιών Metropolis Magna Tiles 20110

Οτιδήποτε μπορούν να ονειρευτούν, μπορούν και να το δημιουργήσουν!
  • Ξύλινο Σετ Mini Golf Legler

Αυτό το σετ minigolf κατασκευασμένο από ξύλο πιστοποιημένο με FSC® 100% σε μοντέρνο σχεδιασμό είναι ένα ευέλικτο και κλασικό παιχνίδι!

tokopeli.gr γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες των παιδιών μας, αποδέχεται την πρόκληση για την επιλογή του κατάλληλου παιχνιδιού και θέτει ως στόχο την ανάδειξη των ποιοτικών και σωστών παιχνιδιών ως μέσο δημιουργίας, χαράς, φαντασίας και εξέλιξης!

Και να μην ξεχνάτε πως συμμετέχοντας  στο παιχνίδι μαζί με τα παιδιά μας δεν τα βοηθάμε μόνο να εξελιχθούν κοινωνικά, αλλά αποκτούμε και εμείς ένα εισιτήριο στον μαγικό τους κόσμο.

tokopeli.gr

 

Στρ. Τζανακάκη 17

73134, Χανιά Κρήτη

+30 2821058355

info@tokopeli.gr

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Ψυχολογία ΒΑ

Κλινική Ψυχολογία MSc (υπό εκπ.)| Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία ,Pgd
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα
Tags:
, , , ,