«Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου» Πρόταση Ταινίας

Αυτή την φορά θα γνωρίσουμε έναν ήρωα που έχει γράψει την δίκη του ιστορία τον «Βασιλιά Αρθούρο». Το animation «Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου» βγήκε στις αίθουσες το 1963 και αποτελεί την τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε από την Disney πριν από τον θάνατο του Ουώλτ Ντίσνεϋ.

Καλησπέρα κινηματογραφικοί φίλοι του allaboutparents.gr. Πιστοί στο ραντεβού μας, είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε μία ταινία ώστε να περάσετε όμορφα & ψυχαγωγικά τον ελεύθερο χρόνο με τα παιδάκια σας.

Τα τραγούδια της ταινίας συνέθεσαν και έγραψαν οι αδελφοί Σέρμαν, οι οποίοι αργότερα έγραψαν τη μουσική σε άλλες ταινίες της Disney όπως οι Μαίρη Πόππινς και Το βιβλίο της Ζούγκλας. Σκηνοθέτης ήταν ο Βόλφγκανφκ Ράιτερμαν, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Μπιλ Πιτ.

Η υπόθεση της ταινίας «Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου»

Στην υπόθεση της ταινίας μεταφερόμαστε στην Αγγλία όπου ο βασιλιάς της πεθαίνει χωρίς να αφήσει διάδοχο. Τότε στο Λονδίνο εμφανίζεται ένα σπαθί καρφωμένο σε ένα αμόνι. Το σπαθί φέρει μια επιγραφή, σύμφωνα με την οποία νέος βασιλιάς θα γίνει όποιος βγάλει το σπαθί από το αμόνι. Κανείς όμως δεν καταφέρνει να βγάλει το σπαθί και η χώρα εισέρχεται στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα. Χρόνια αργότερα, ο Μέρλιν αποκτά πίστη πως ένα καλόκαρδο ορφανό 12χρονο αγόρι, ο Αρθούρος, θα μπορέσει να ηγηθεί του λαού του. Ο μάγος εκπαιδεύει τον Αρθούρο παραδίδοντας του θεμελιώδη μαθήματα για τη ζωή, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Αν και αρκετά χαλαρή στην πλοκή καταφέρνει να κρατάει τον θεατή προσηλωμένο στο έργο με τους ωραίους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες και τα ωραία τραγούδια που ακούγονται.

Μικρά μυστικά της ταινίας «Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου»

  • Άλλες δύο ταινίες που προτείνω με θέμα τον “Βασιλιά Αρθούρο” για ενήλικες όμως είναι αυτός του 2004 με τους: Κλάιβ Όουεν και Κίρα Νάιτλι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σκηνοθεσία του Αντουάν Φουκουά και το “Εξκάλιμπερ” του 1981 σε σκηνοθεσία Τζον Μπούρμαν που θεωρείται η καλύτερη ταινία με θέμα το θρύλο του Αρθούρου.

Διαβάστε επίσης

Αυτή ήταν αγαπητοί φίλοι η πρόταση μας και γι’ αυτή την εβδομάδα. Εύχομαι να την απολαύσετε όσοι τη δείτε και μην ξεχνάτε «να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό».

Βανταράκης Γιάννης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα