Συνέντευξη με την Σμαράγδα Αδαμοπούλου για τον «Σιωπηλό δρόμο»

Αν η Σμαράγδα Αδαμοπούλου δεν ήταν η βοηθός αστυνόμου Μάγια Σταύρου στην επιτυχημένη αστυνομική σειρά «Σιωπηλός δρόμος» σίγουρα θα είχε εξασφαλίσει με το παρουσιαστικό της μία θέση στο καστ μιας ταινίας του Γουές Άντερσον. Την συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί της για την πρώτη της τηλεοπτική δουλειά, τις εμπειρίες που αποκόμισε και την συνεργασία της με τον Βαρδή Μαρινάκη.

Πώς βίωσες αυτή τη πρώτη σου τηλεοπτική εμπειρία; Περίμενες την επιτυχία που θα έχει;

Ήταν ένα δώρο για εμένα γιατί ήρθε σε μία περίοδο όπου όλα ήταν κλειστά λόγω καραντίνας. Μόλις πέρασα το casting και μου ανακοινώθηκε ότι θα είμαι στην σειρά, ένιωσα ότι είχα άγνοια κινδύνου καθώς μου ήταν όλα πρωτόγνωρα. Ναι μεν ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική εμπειρία και έπρεπε γρήγορα να μάθω και να προσαρμοστώ στις καινούριες συνθήκες. Πολύ διαφορετικές από την έως τώρα θεατρική μου εμπειρία, αλλά ήταν ευτυχής συγκυρία η συνάντηση μου με τον Βαρδή Μαρινάκη. Μαζί με τους υπέροχους συντελεστές και τα των κινηματογραφικών συνθηκών γυρίσματα. Απήλαυσα την διαδικασία των γυρισμάτων και ήμουν τυχερή γιατί υπήρχε μία ασφάλεια γύρω μας που δεν την συναντάς εύκολα. Τώρα για την τόσο μεγάλη επιτυχία όταν ξεκίνησε η σειρά δεν την φανταζόμουν. Είχα άγχος για τη μεγάλη δύναμη και εμβέλεια που έχει η τηλεόραση ως μέσο αλλά με τις συνθήκες που έγιναν όλα ήταν πολύ όμορφα.

Τι ήταν αυτό που πιστεύεις ότι κέρδισε το κόσμο στη σειρά;

Θα το χωρίσω σε δύο σκέλη. Το ένα είναι η συμβολή όλων των συντελεστών σ’ αυτό που κάναμε καθώς ήταν όλοι αφοσιωμένοι και παρόντες πλαισιώνοντας το έργο με φροντίδα και αγάπη. Ένα άλλο κομμάτι ήταν ο τρόπος γυρίσματος που διαφέρει από άλλες σειρές στην Ελλάδα. Ένα επεισόδιο μπορεί να διαρκούσε και επτά μέρες γιατί έδιναν μεγάλη σημασία στα τεχνικά κομμάτια, στην εικόνα και στους ηθοποιούς.

Πώς αντιμετώπισες το δικό σου ρόλο (Μάγια Σταύρου), βρήκες κοινά στοιχεία με εσένα;

Ναι, βρήκα πολλά κοινά στοιχεία με τη Μάγια! Ήταν και για εκείνη η πρώτη της μεγάλη υπόθεση σε κάτι που τόσο αγαπούσε και ήθελε να ασχοληθεί. Συγχρόνως είχε κι εκείνη τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των συναδέλφων της στο να χειριστεί μια τόσο μεγάλη υπόθεση και να τη φέρει εις πέρας.

Διαβάστε επίσης

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Βαρδή Μαρινάκη και τον Δημήτρη Λάλο μιας και ήταν ο πιο κοντινός σου παρτενέρ;

Ο Βαρδής είναι ένας άνθρωπος που έχει ακόμη την παιδικότητα μέσα του και αυτό είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ και το ψάχνω. Σου έδινε χώρο να προτείνεις πράγματα, σου απέβαλλε το άγχος. Επομένως ήταν τέλεια η συνεργασία μας και θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ ξανά μαζί του. Και ο Δημήτρης ήταν πολύ ενθαρρυντικός με βοήθησε και εκείνος σε αρκετά θέματα. Ήταν μία άψογη συνεργασία. 

Επειδή αγγίζει ένα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η απαγωγή παιδιών, φοβήθηκες την τυχόν αποτυχία;

Όχι δεν φοβήθηκα καθόλου. Είναι μία σειρά μυθοπλασίας και ο κόσμος πλέον είναι εξοικειωμένος με παρόμοιες σειρές και σενάρια. Μου αρέσουν τα θέματα που ιντριγκάρουν το κοινό και σ’ αυτό μ’ έκανε πιο σίγουρη ο τρόπος που το διαχειρίστηκε ο Βαρδής.

Πώς βίωσες το διάστημα της καραντίνας και συγχρόνως των προβών;

Στην αρχή βίωσα φόβο και ανασφάλεια αναπόφευκτα αυτό οδηγεί σε μία στροφή προς τα μέσα, έτσι βρήκα χρόνο να διαβάσω. Είδα ταινίες και έκανα πράγματα που παραμελούσα ή δεν καταπιανόμουν με τη δικαιολογία έλλειψης χρόνου. Στη δεύτερη καραντίνα επειδή με πέτυχε εν μέσω γυρισμάτων είχε τις διαφορές του. Θα έλεγα ότι, σε αντίθεση με την πρώτη, ήταν μια φάση πιο εξωστρεφής. Ήταν πολύ ωραίο που είχες την ευκαιρία να συναντηθείς ξανά με συναδέλφους σου, να αρχίσεις πάλι να μοιράζεσαι πράγματα και να κάνεις τη δουλειά που τόσο αγαπάς.

Διαφορές ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση - κινηματογράφο;

Ομολογώ ότι μου αρέσει πάρα πολύ ο κινηματογράφος. Βρίσκω πολύ γοητευτικό το μέσο και τον τρόπο που αποτυπώνει η κάμερα τις στιγμές στο χώρο και στο χρόνο. Όπως φυσικά απήλαυσα και την διαδικασία του γυρίσματος. Από την άλλη το θέατρο έχει και αυτό την ιδιαίτερη ομορφιά του, πρόβες επί προβών, η γοητεία του εφήμερου και η αμεσότητα με τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Στο θέατρο σε τι φάση σε πετυχαίνουμε;

Λόγω πανδημίας έχουμε τρενάρει μία παράσταση με τον Κωνσταντίνο Τζούμα σε σκηνοθεσία Σπύρου Αλιδάκη και αν όλα κυλήσουν ομαλά είναι προγραμματισμένη για φέτος. Επί του παρόντος δουλεύω για μια θεατρική παράσταση για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Διαβάστε την αρχική δημοσίευση εδώ!

«ΦΥΓΑΜΕ» ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Beper Bt.651y Μηχανή Ποπ Κορν - Απόκτησέ την τώρα!

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα