«Σρεκ» Πρόταση Ταινίας

Καλησπέρα αγαπητοί κινηματογραφικοί φίλοι του allaboutparents.gr. Eπανερχόμαστε με ένα από τα καλύτερα animation, γεμάτο χιούμορ,δράση,αγωνία και μπόλικο σασπένς. Πρόκειται για το «Σρεκ», μία ταινία που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2001 από τα στούντιο της Dreamworks σε σκηνοθεσία Άντριου Άνταμσον και Βίκι Τζένσον. Το σενάριο υπογράφουν οι Τεντ Έλιοτ, Τέρι Ρόσιο, Τζο Στίλμαν, Τζο Σούλμαν.

Στο στόρι της ταινίας γνωρίζουμε ένα πράσινο καλοκάγαθο τέρας τον Σρεκ που ζει μοναχικά στους βαλτότοπους. Η ζωή του αναστατώνεται όταν δέχεται εισβολή από ήρωες παιδικών παραμυθιών: Πινόκιο, Χιονάτη, Κακός Λύκος κ.α. τα οποία αιχμαλωτίστηκαν από τον κακό και μοχθηρό λόρδο Φάρκουαντ. Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει από τους ενοχλητικούς «συγκατοίκους» είναι να δεχθεί την πρόταση του Φαρκουάντ να ελευθερώσει την όμορφη πριγκίπισσα Φιόνα, μέλλουσα νύφη του λόρδου, από τον μακρινό επικίνδυνο πύργο στον οποίο βρίσκεται φυλακισμένη. Έτσι θα ξεκινήσει αυτό το μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι με συντροφιά τον ενοχλητικό και φασαριόζο γάιδαρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο σενάριο ο σκηνοθέτης συνδυάζει κλασσικά παραμύθια και ήρωες για να μας παρουσιάσει έναν νέο ήρωα που καταφέρνει να κερδίσει τους μικρούς φίλους με το χιούμορ του το θάρρος να κερδίσει τη πριγκίπισσα αλλά πολλές φορές και την αγαρμπιά του. Πλην του σεναρίου φυσικά βοηθάει και ο μουσικός ρυθμός αλλά και ο γάιδαρος ο οποίος μοιάζει να είναι ρυθμιστής καταστάσεων στην ένταση της ταινίας.

Μικρά μυστικά της ταινίας «Σρεκ»

1) Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων ενώ ήταν υποψήφια και για Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.

2) Τις φωνές στους βασικούς ήρωες δανείζουν οι Μάικ Μάγιερς, Έντι Μέρφι και Κάμερον Ντίαζ

3) Η τεράστια εισπρακτική συνέχεια έδωσε το δικαίωμα να γυριστούν ακόμα 5 συνέχειες.

Αυτή ήταν αγαπητοί φίλοι η πρόταση μας! Ελπίζω να σας αρέσει και να την απολαύσουν όσοι την δείτε. Καλό Σαββατοκύριακο και μην ξεχνάτε να «βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό»

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα