«Σούπερμαν» Πρόταση Ταινίας

Καλησπέρα σας κινηματογραφικοί φίλοι του allaboutparents.gr. Eδώ, στο κλασικό μας ραντεβού, για να σας κάνουμε μία ακόμα πρόταση ταινίας ώστε να περάσετε όμορφα το Σαββατοκύριακο σας.

Αυτή τη φορά, αφορμή για την πρόταση της ταινίας στέκεται ο θάνατος ενός αγαπητού σκηνοθέτη ειδικά για τα παιδιά που μεγάλωσαν στα 80ς, του Ρίτσαρντ Ντόνερ. Παλαιότερα,από εδώ σας είχαμε προτείνει να δείτε τα “Γκούνις“. μία δική του σκηνοθετική δουλειά.Αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε σ’ έναν αγαπημένο σούπερ-ήρωα,που πρώτος ο Ρίτσαρντ Ντόνερ μας τον σύστησε κινηματογραφικά. Πρόκειται για τον αγαπημένο, ειδικά στα αγόρια πιστεύω, “Superman: The Movie“.

Το cast της ταινίας

Ο Σούπερμαν σαν κόμικ  πρωτοδημοσιεύθηκε το 1938 και δημιουργοί του είναι οι Τζο Σούστερ και Τζέρι Σίγκελ. Ενώ, η ταινία έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1978 με τον Κρίστοφερ Ρηβ στο ρόλο του Ανθρώπου από Ατσάλι (κατά κόσμον Κλαρκ Κεντ), την Μαργκότ Κίντερ στο ρόλο της αγαπημένης του Λόις Λέην, τον Τζην Χάκμαν στο ρόλο του σατανικού Λεξ Λούθορ και τον Μάρλον Μπράντο στο ρόλο του πατέρα του Σούπερμαν.    

Η υπόθεση της ταινίας

Στην ταινία παρακολουθούμε την προέλευση του Σούπερμαν από τον μακρινό πλανήτη Κρύπτον στη γη,τα νεανικά του χρόνια στην επαρχιακή πόλη Σμόλβιλ του Κάνσας και το ειδύλλιο με την συνάδελφό του Λόις στην εφημερίδα Daily planet στην Μητρόπολη.Καθώς και τη σύγκρουση με τον άσπονδο εχθρό του Λεξ Λούθορ.
Η ταινία γνώρισε τεράστια εισπρακτική επιτυχία όταν προβλήθηκε,ενώ είχε και καλές κριτικές.Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεταφορές κόμικ με σούπερ ήρωες στον κινηματογράφο και αυτό ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για τις μετέπειτα επιτυχίες πολλών άλλων ταινιών.Η ταινία αν και δεν έχει τα εφέ που συναντάμε στις τωρινές ταινίες, κερδίζει σεναριακά αλλά και ερμηνευτικά καθώς ποντάρει στις ερμηνείες των ηθοποιών όπου ο καθένας έχει εντρυφήσει αρκετά.

Ειδικά ο Κρίστοφερ Ριβ είναι ο τέλειος πρωταγωνιστής, τόσο ως ντροπαλός δημοσιογράφος Κλαρκ Κεντ αλλά και ως ηρωικός Σούπερμαν. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε κερδίσει και βραβείο BAFTA εκείνη τη χρονιά ως ο πιο υποσχόμενος ηθοποιός.

Μικρά μυστικά της ταινίας

1) Με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Ριβ ως Σούπερμαν γυρίστηκαν άλλες τρεις ταινίες.
2) Τη μουσική για την ταινία έγραψε ο Τζον Γουίλιαμς
3) Το 2006 και το 2013 γυρίστηκαν δύο ριμέικ της ταινίας, όπου αυτή την φορά ο Μπράντον Ρουθ στο πρώτο και ο Χένρι Καβίλ στο δεύτερο υποδύονταν τον κεντρικό ήρωα.
4) Η ιδιαιτερότητα του Σούπερμαν σε σχέση με άλλους σούπερ ήρωες είναι ότι είναι ο μοναδικός άτρωτος, πλην του κρυπτονίτη.
5) Ο Κρίστοφερ Ριβ, που στην κινηματογραφική του καριέρα ταυτίστηκε με τον ήρωα, έπειτα από ατύχημα που είχε έμεινε παράλυτος μέχρι το θάνατο του.

Αυτή ήταν λοιπόν αγαπητοί φίλοι-ες η πρόταση και για αυτή την εβδομάδα. Eλπίζω να την απολαύσετε και να περάσετε όμορφα. Kαι μην ξεχνάτε να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό!

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα