«Ο Ρατατούης» Πρόταση Ταινίας

Kαλησπέρα φίλοι και φίλες του allaboutparents.gr. Mετά από ένα θεατρικό διάλειμμα με προτάσεις θεατρικών παραστάσεων, επανερχόμαστε στις προτάσεις ταινιών. Η ταινία «Ο Ρατατούης» αποτελεί την 8η των studio της Pixar. Είναι σε σκηνοθεσία του Μπραντ Μπερντ, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και τους «Απίθανους» και σε σενάριο του ίδιου και των Τζαν Πίνακα και Τζιμ Τζιαμποτσίνο.

Η πρόταση μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Γαλλία και θα έχει μαγειρικό θέμα, σερβιρισμένο από τον πιο ασυνήθιστο ήρωα… Ένα μικρό ποντικάκι που ακούει στο όνομα Ρεμί! Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τον «Ρατατούη».

Στην ταινία θα γνωρίσουμε τον Ρεμί, έναν ποντικό που ζει στους υπονόμους και αγαπάει το καλό-νόστιμο φαγητό και ζει με ένα όνειρο να γίνει κορυφαίος σεφ. Έτσι λοιπόν θα βοηθήσει έναν ερασιτέχνη αδέξιο μάγειρα τον Λιγκουίνι με τις μαγειρικές του γνώσεις.  Το φαγητό που θα σερβίρουν θα πάρει τις καλύτερες κριτικές και έτσι το εστιατόριο θα αρχίσει να γίνεται και πάλι γνωστό για τις γευστικές του επιδόσεις. Κάπως έτσι ξεκινάει τις μαγειρικές περιπέτειες του αυτό το ασυνήθιστο γαστρονομικό δίδυμο με σκοπό να κερδίσει τους καλοφαγάδες επισκέπτες αλλά και τον υποχθόνιο και δύσκολο στην κριτική του Σκίνερ.

Διαβάστε επίσης

Η ταινία «Ο Ρατατούης» καταφέρνει να ταιριάξει αυτό το ασυνήθιστο δίδυμο και να το κάνει τόσο όμορφα ταιριαστό στα μάτια των μικρών και μεγάλων φίλων. Με μία θεματολογία αρκετά δημοφιλή παίζει με τις γεύσεις και δημιουργεί όμορφους χαρακτήρες οι οποίοι θα αγαπηθούν από το κοινό. Πιστεύω ότι ο Ρεμί θα μπει και εκείνος δίπλα στον Μίκυ σαν ένα ακόμα τρωκτικό το οποίο αγαπήσαμε.

Mικρά μυστικά της ταινίας

1) Κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2007.

2) Στην ελληνική μεταγλώτιση ακούγονται οι φωνές των: Βασίλη Χαραλαμποπούλο, Γιώργου Κοτανίδη και Ηλία Μαμαλάκη.

3) Ο Ρατατούης ήταν η αγαπημένη ταινία του διάσημου σεφ Anthony Bourdain ο οποίος πίστευε ότι η Pixar είχε καταφέρει να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία του φαγητού και της προετοιμασίας του σωστά-ακόμα και τους μικροτραυματισμούς των σεφ στα χέρια.

4) Στην ταινία κάνει μία guest εμφάνιση ο σκύλος Dug από την ταινία Up (2009).

Αυτή ήταν αγαπητοί φίλοι και για αυτή την εβδομάδα η πρόταση μας. Ελπίζω να την απολαύσετε όσοι την δείτε και μην ξεχνάτε να «να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό»! Ραντεβού το επόμενο Σαββατοκύριακο!

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα