ψάχνοντας το νέμο

«Ψάχνοντας τον Νέμο» Πρόταση Ταινίας

Έπειτα από το Πασχαλινό αφιέρωμα ετοιμάσαμε για εσάς, επιστρέφουμε στην κανονικότητα με νέα πρόταση ταινίας. Πρόκειται για ένα animation που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους και έγινε ύμνος για το που μπορεί να φτάσει ένας πατέρας προκειμένου να βρει τον γιο του. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, το αγαπημένο “Ψάχνοντας τον Νέμο”.

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι του allaboutparents.gr. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη, με υγεία χαρά & ευτυχία στις ζωές σας. Ελπίζω να περάσατε όμορφα & ψυχαγωγικά τις γιορτινές μέρες με τις οικογένειές σας.

Ο Νέμο αποτελεί την πέμπτη ταινία μεγάλου μήκους της Pixar. Βγήκε στις αίθουσες το 2003, σημειώνοντας τεράστια εισπρακτική επιτυχία αλλά και κριτική. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άντριου Στάντον, ενώ το σενάριο έγραψε ο ίδιος με τους: Μπόμπ Πάτερσον και Ντέιβιντ Ρέινολντς.

Διαβάστε επίσης

Η υπόθεση της ταινίας

Στο στόρι της ταινίας γνωρίζουμε τον Νέμο, ο οποίος ζει μαζί με τον υπερπροστατευτικό πατέρα του, Μάρλιν, σε κάποια άκρη του απέραντου ωκεανού. Ο Μάρλιν, μετά το χαμό της μητέρας του Νέμο, φροντίζει για εκείνον, σε υπερβολικό πολλές φορές βαθμό, με σκοπό να μην του συμβεί κάτι. Το αναπάντεχο δε θα αργήσει να συμβεί, καθώς ο μικρός Νέμο θα βρεθεί “φυλακισμένος” σε ένα ενυδρείο. Τότε, ο Μάρλιν θα ξεκινήσει την δική του οδύσσεια για να βρει τον γιο του. Σύντροφο σε όλο αυτό το ταξίδι θα έχει την Ντόρι, το πιο καλοκάγαθο αλλά συγχρόνως και αφελές ψάρι της θάλασσας. Και το ταξίδι αρχίζει…

Η επίγευση της ταινίας

Προσωπική άποψη: Το “Ψάχνοντας τον Νέμο” είναι ένας ύμνος, όσο και αν φαντάζει υπερβολικό, στην πατρική αγάπη και στο πού εκείνη μπορεί να φτάσει. Ο Μάρλιν είναι ίσως ο πατέρας που όλοι θα θέλαμε να έχουμε: υπερπροστατευτικός, ανοιχτός σε επικοινωνία με τον γιο του, συμπαραστάτης σε ό,τι εκείνος χρειαστεί και φυσικά αναστατώνει έναν ολόκληρο ωκεανό για να τον βρει!

 

Η Pixar εδώ ανεβάζει το “level”. Απευθύνεται και στις μεγαλύτερες ηλικίες, κρατώντας την παιδικότητα και τα αστεία περιστατικά, μέσω του χαρακτήρα της Ντόρι. Συγχρόνως όμως, αγγίζει και άλλα θέματα όπως: Πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώσει ένα παιδί με ένα μόνο γονέα και τι κίνδυνοι ελλοχεύουν έξω.

Το συγκινητικό στοιχείο εναλλάσσεται όμορφα με το κωμικό και πιστεύω πως θα αφήσει πολλές θετικές αναμνήσεις στα παιδιά, αλλά θα βάλει και σε ενδιαφέρουσες σκέψεις τους γονείς.

Μυστικά της ταινίας

1) Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και μουσικής, κατακτώντας εν τέλει αυτό της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.
2) Λόγω επιτυχίας, το 2016 γυρίστηκε η συνέχεια της με τίτλο “Ψάχνοντας τη Ντόρι”.
3) Στην ελληνική μετάφραση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ακούγονται οι φωνές των: Θοδωρή Αθερίδη και Δήμητρας Παπαδοπούλου.
4) Ο ήρωας της ταινίας έχει επιρροή από δύο έργα του Ιουλίου Βερν “20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα” και “Μυστηριώδης νήσος”.

Αυτή ήταν φίλοι μας η πρόταση και γι’ αυτήν την εβδομάδα. Ελπίζω να σας άρεσε & να την απολαύσετε. Και μην ξεχνάτε: Να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό. Τα λέμε το επόμενο Σαββατοκύριακο!

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα