«Ο Τσάρλι & το Εργοστάσιο Σοκολάτας» Πρόταση Ταινίας

«Ο Τσάρλι & το Εργοστάσιο Σοκολάτας» Πρόταση Ταινίας

Χαίρετε-χαίρετε αγαπητοί φίλοι και φίλες του allaboutparents.gr. Ελπίζω και εύχομαι να περνάτε ευχάριστα τις φθινοπωρινές μέρες παρέα με ό,τι σας κάνει να βλέπετε με αισιοδοξία το μέλλον και τη ζωή.

Εμείς εδώ πιστοί στο κινηματογραφικό ραντεβού μας για να σας προτείνουμε μία ακόμα ταινία. Αυτή τη φορά θα είναι αρωματική και γλυκιά με γεύση άφθονης σοκολάτας γιατί πρόκειται για τον «Τσάρλι & το εργοστάσιο σοκολάτας» σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον και τον Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γουίλι Γουόνκα.

Η ταινία «ο Τσάρλι & το εργοστάσιο σοκολάτας» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2005 και ήταν από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες, Μπάρτον - Ντεπ.

Στην υπόθεση της ταινίας γνωρίζουμε τον Γουίλι Γουόνκα, έναν εκκεντρικό σοκολατοποιό όπου στο εργοστάσιο του δημιουργούνται τα πιο λαχταριστά και γευστικά γλυκά – σοκολάτες. Έπειτα από 15 χρόνια όπου δεν έχει επισκεφτεί κάνεις το εργοστάσιο του, αποφασίζει να διεξάγει έναν διαγωνισμό όπου 5 τυχεροί θα τον επισκεφτούν και ένας από αυτούς θα είναι ο διάδοχος της σοκολατοαυτοκρατορίας του.

Διαβάστε επίσης

Για όποιον έχει διαβάσει το βιβλίο, σίγουρα θα ήξερε ότι ήταν δύσκολο να μεταφερθεί πιστά στην οθόνη ο πολύχρωμος κόσμος του Γουόνκα. Παρόλα αυτά ο Μπάρτον τα καταφέρνει αρκετά καλά και μας προσφέρει μία πανέμορφη ταξιδιωτική εμπειρία με τους πέντε μικρούς ήρωες καθώς γνωρίζουν το εργοστάσιο. Πέντε ήρωες που δε μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους και όπου ο καθένας εκπροσωπεί και ένα χαρακτηριστικό του ανθρώπου αν κοιτάξουμε πιο βαθιά. Με τον μικρό Τσάρλι στο τέλος με την καλοσύνη του και την αθωότητα του να είναι ο νικητής…

Μικρά μυστικά της ταινίας «ο Τσάρλι & το εργοστάσιο σοκολάτας»

1) Το 1971 έκανε πρεμιέρα η πρώτη ταινία με ήρωα τον Γουίλι Γουόνκα και πρωταγωνιστή τον Τζιν Γουάιλντερ.

2) Η ταινία βασίστηκε στο παιδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ ο οποίος έχει γράψει και τη Ματίλντα

3) Απέσπασε Χρυσή σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου, καθώς και Όσκαρ ενδυματολογίας.

4) Στα σκαριά βρίσκεται ένα prequel όπου θα μας παρουσιάζει τα εφηβικά χρόνια του ιδιόρρυθμου Γουίλι Γουόνκα με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.

Διαβάστε επίσης

«Ο Τσάρλι & το Εργοστάσιο Σοκολάτας» ήταν αγαπητοί φίλοι η πρόταση μας και για αυτήν την εβδομάδα… Ελπίζω να γλυκαθείτε όσοι τη δείτε και μην ξεχνάτε «να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό».

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα