«Ο ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ» ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

«Ο Ροζ Πάνθηρας» Πρόταση Ταινίας

Kαλησπέρα κινηματογραφικοί φίλοι του allaboutparents.gr. Eδώ, στο γνωστό κινηματογραφικό μας ραντεβού για να σας  κάνουμε ακόμα μία πρόταση ταινίας, ώστε να περάσετε όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο σας το Σαββατοκύριακο.

Αφορμή για τη σημερινή πρόταση, είναι η επανέκδοση της ταινίας στους θερινούς κινηματογράφου. Ήρωας μας είναι ένα ροζ αιλουροειδές ζώο, που έχει χαρίσει, θέλω να πιστεύω, πολλές στιγμές γέλιου στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Μιλάω φυσικά για τον αγαπημένο σε όλους «Ροζ Πάνθηρα».

O Ροζ Πάνθηρας είναι φανταστικός χαρακτήρας κινούμενων σχεδίων, που δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό σκιτσογράφο Friz Freleng. Το όνομα του χρησιμοποιήθηκε στην ομώνυμη αμερικανική κωμωδία του Μπλέικ  Έντουαρτς με τον Πήτερ Σέλερς, στον ρόλο του επιθεωρητή Κλουζό.

Η υπόθεση της ταινίας

Η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1963. Όλη η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου τον «Ροζ πάνθηρα», το οποίο κληρονομεί η Πριγκίπισσα Ντάλα. Εκείνη γνωρίζεται με τον διάσημο σερ Τσαρλς Λίτον, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ένας εγκληματίας με το ψευδώνυμο «Φάντασμα», ο οποίος έχει βάλει στο μάτι το διαμάντι. Εκεί επεμβαίνει ο επιθεωρητής Ζακ Κλουζό, με σκοπό να σώσει την κατάσταση και συγχρόνως να χαρίσει ευφάνταστες στιγμές γέλιου.

Είχα καιρό να προτείνω κωμωδία και πιστεύω ότι η συγκεκριμένη είναι η κατάλληλη ώστε να περάσετε όμορφα και να χαλαρώσετε. Πολλές σκηνές παραμένουν ανθολογικές. Επίσης, αξιομνημόνευτες παραμένουν οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, ιδιαιτέρως του Πίτερ Σέλερς στον ρόλο του γκαφατζή επιθεωρητή Κλουζό.

Η ταινία διαθέτει ξεκαρδιστικές στιγμές γέλιου, που εναλλάσσονται γοργά χωρίς να χάνεται ο ρυθμός.

Μικρά μυστικά της ταινίας

1) Το 1964 βραβεύεται με το  Όσκαρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για την ταινία “Τhe Pink Phink”.

2) Η ταινία γνώρισε άλλες 5 συνέχειες, με τον Πήτερ Σέλερς στο ρόλο του επιθεωρητή Κλουζό.

3) Χαρακτηριστικό είναι το μουσικό  θέμα της ταινίας, το οποίο έγραψε ο Χένρυ Μάντσινι.

4) Το 2006 γυρίζεται ένα ριμέικ της πρωτότυπης ταινίας με πρωταγωνιστές τους: Στιβ Μάρτιν, Ζαν Ρενό, Κέβιν Κλάιν και την τραγουδίστρια Μπιγιονσέ.

Αυτή ήταν καλοί μου φίλοι η πρόταση και για αυτήν την εβδομάδα… Ελπίζω να την απολαύσετε και να περάσετε όμορφα όσοι-ες την δείτε. Κλείνω με το γνωστό μότο «να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό» και τα ξαναλέμε!

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα