Ταινία Disney Ο Ασπροδόντης

«Ο Ασπροδόντης» Πρόταση Ταινίας

Αφού τελειώσαμε με το Χριστουγεννιάτικο μας αφιέρωμα, επιστρέφουμε με μία ταινία με θέμα τα ζώα, βασισμένη σ’ ένα κλασσικό μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον με τίτλο «Ο Ασπροδόντης».

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι του allaboutparents.gr και καλή χρονιά με υγεία στη ζωή σας!

Γυρισμένο το 1991, με πρωταγωνιστές τον νεαρό τότε Ήθαν Χωκ και τον βετεράνο Κλάους Μαρία Μπραντάουερ. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ράνταλ Κλάιζερ, γνωστό και για ταινίες όπως η «Γαλάζια λίμνη» και «Grease».

Διαβάστε επίσης

Ποιος είναι ο Ασπροδόντης;

H υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τον Ασπροδόντη, ο οποίος είναι μία διασταύρωση λύκου με σκύλο. Από μικρός εκείνος επιβιώνει μόνος στην άγρια φύση, ανάμεσα σε χρυσοθήρες και κυνηγούς. Πρώτος του κύριος είναι ένας Ινδιάνος ο οποίος θα τον πουλήσει σ’ έναν αδίστακτο λευκό και εκεί ο Ασπροδόντης θα γνωρίσει τον σκληρότερο τρόπο ζωής, καθώς εκείνος τον χρησιμοποιεί για σκυλομαχίες. Για καλή του τύχη, καθώς ήταν πληγωμένος, θα τον βρει ο νεαρός Τζακ, ο οποίος έχει έρθει στην Αλάσκα για εύρεση χρυσού. Οι ζωές και των δύο θα αλλάξουν αμέσως, καθώς  ο λύκος θα γνωρίσει την καλοσύνη και την φροντίδα από τον νέο του φίλο και ο Τζακ αντιστοίχως έναν καινούργιο τετράποδο φίλο.     

Ο ΑΣΠΡΟΔΟΝΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑ

Τα μηνύματα μέσα από τον Ασπροδόντη

Όπως κάθε ταινία στην οποία εμπλέκεται η Disney, έτσι και εδώ δεν λείπει το στοιχείο της οικογένειας. Εδώ βλέπουμε την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Τζακ και τον λύκο. Την εμπιστοσύνη, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη του ενός προς τον άλλο. Φυσικά, δε λείπουν κι άλλα στοιχεία όπως τα οικολογικά μηνύματα αλλά κυρίως η αγάπη που πρέπει να δείχνουμε προς τους τετράποδους φίλους.

Adopt, don't shop

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω, μέσω της ταινίας, αλλά και από την εμπειρία μου της φιλοξενίας ζώων (σκύλους & γάτες), προτρέπω στην υιοθεσία αδέσποτων από κάποιο καταφύγιο κι όχι την αγορά. Τα καταφύγια πανελλαδικά είναι πολλά και το έργο τους είναι αξιοσέβαστο. Το σημαντικότερο είναι βέβαια, να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στη φροντίδα ενός ζώου. Τα κατοικίδια δεν είναι παιχνίδι, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός με θέλω και ανάγκες που πρέπει να τηρούμε ευλαβικά.

Μικρά μυστικά της ταινίας

1) Άλλη εκδοχή του Ασπροδόντη την οποία προτείνω είναι με τον Φράνκο Νέρο σε σκηνοθεσία Λούτσιο Φούλτσι του 1973 με τίτλο όμως «Ο άσπρος λύκος»

2) Τη μουσική της ταινίας έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Πολυδούρης, γεννημένος στο Κάνσας Σίτυ από γονείς με καταγωγή από τη Μεσσηνία. Άλλες σπουδαίες δουλειές του είναι το Κοναν ο βάρβαρος, Ρόμποκοπ,Το κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη κ.α.   

Αυτή ήταν η πρόταση μας, ελπίζω να την απολαύσετε! Και μην ξεχνάτε…

Να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό!

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα