«Μπαμπούλας Α.Ε.» Πρόταση Ταινίας

Καλησπέρα σας ξανά αγαπητοί φίλοι του allaboutparents.gr από τα κινηματογραφικά μας λημέρια. Είμαστε έτοιμοι να σας προτείνουμε άλλη μία ταινία ώστε να περάσετε όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Η ταινία & η παραγωγή της

Η ταινία αυτή είναι ο «Μπαμπούλας Α.Ε.», μία παραγωγή της Pixar του 2001 σε σκηνοθεσία των Πιτ Ντόκτερ, Λι Άνκριτς και Ντέιβιντ Σίλβερμαν. Το σενάριο υπογράφουν οι Άντριου Στάντον, Νταν Γκέρσουιν, Ρόμπερτ Λ Μπερντ, Ρετ Ρις και Τζόναθαν Ρόμπερτς.

Αποτελεί την τέταρτη μεγάλου μήκους των studio της Pixar και μία απ'τις μεγαλύτερες εισπρακτικές αλλά και κριτικές επιτυχίες.

Η υπόθεση

Στο στόρι της ταινίας μεταφερόμαστε στην Μπαμπουλόπολη όπου γνωρίζουμε την εταιρεία «Μπαμπούλας Α.Ε.», μία εταιρεία η οποία συλλέγει κραυγές μικρών παιδιών και τις χρησιμοποιεί ως ενέργεια. Εκεί θα συναντηθούμε με τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, τον Σάλι και τον βοηθό του Μάικ, αλλά και τον υποχθόνιο Ράνταλ. Όλα κυλούν ομαλά στην εταιρεία ως τη στιγμή που θα εισβάλει σε αυτήν η μικρή Μπου και τότε τα πάντα θα αλλάξουν καθώς οι ήρωες μας θα μπλέξουν σε περιπέτειες προσπαθώντας να επαναφέρουν την μικρή ξανά στον δικό της κόσμο. Αλλά και να τη γλιτώσουν από τον Ράνταλ. Η συνέχεια στις οθόνες σας…

Διαβάστε επίσης

Πόσες φορές άραγε δεν έχουμε ακούσει την τετριμμένη φράση «θα σε φάει ο Μπαμπούλας» από τους γονείς όταν δεν ήμασταν καλά παιδιά…; Λογικά πάρα πολλές. Τι θα μπορούσε όμως τελικά να είναι αυτός ο περιβόητος Μπαμπούλας που μας τρομάζει ακόμα και όταν είμαστε μεγάλοι; Το πιο πιθανό είναι το άγνωστο και οι φόβοι που γεννάμε στο μυαλό μας. Φόβοι που πολλές φορές μας ακολουθούν και θέλει κόπο και υπομονή για να διώξουμε από τη ζωή μας…

Κάπως έτσι ξεκινάει και η συγκεκριμένη ταινία και επιτυγχάνει απόλυτα το στόχο της, χωρίς να παρεισφρήσει σε άλλα μονοπάτια, πάρα μόνο στο πώς θα διώξουμε τους φόβους από μέσα μας.

Μικρά μυστικά της ταινίας

1) Ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, μουσικής και μοντάζ-ηχητικών εφέ και εν τέλη κέρδισε αυτό του καλύτερου τραγουδιού σε μουσική και στίχους του Ράντι Νιούμαν.

2) Στην αμερικάνικη βερσιόν ακούμε τις φωνές των: Τζον Γκούντμαν, Μπίλυ Κρίσταλ και Στιβ Μπουσέμι.

3)Το 2013 κυκλοφόρησε η δεύτερη ταινία με τίτλο «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου» που ουσιαστικά αποτελεί prequel της ταινίας.

Αυτή ήταν αγαπητοί φίλοι η πρόταση και γι’ αυτήν την εβδομάδα. Ελπίζω να την απολαύσετε και να σας αρέσει όσοι-ες την επιλέξετε. Καλό υπόλοιπο και να «βλέπετε ταινίες γιατί σας κάνουν καλό».  

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα