«Λίλο και Στιτς» Πρόταση Ταινίας

Καλησπέρα σας κινηματογραφικοί φίλοι του allaboutparents.gr. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για μία ακόμα πρόταση ταινίας, για να περάσετε όμορφα και διασκεδαστικά το Σαββατοκύριακό σας.

Αφορμή για τη σημερινή μας πρόταση είναι σίγουρα το καλοκαίρι, ιδανική πρόταση είναι και η ταινία Λίλο και Στιτς

Η ιδιαιτερότητα της ταινίας

Πρόκειται για την 42η παραγωγή από τα στούντιο της Disney του 2002, σε σκηνοθεσία και σενάριο των Κρις Σάντερς και Ντιν Ντεμπλουά. Η ταινία έχει την ιδιαιτερότητα ότι δε γνώρισε την επιτυχία και την δόξα άλλων ταινιών της Disney. Έχει όμως κάτι το ξεχωριστό το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται. Απέκτησε ένα δικό της φανατικό κοινό, το οποίο την αγαπά. Συγχρόνως, με το πέρας των χρόνων και αφού ξαναδόθηκε στο κοινό, βρήκε και αυτή την δική της θέση στις καρδιές αυτών που αγαπούν τις ταινίες της Disney.

Διαβάστε επίσης

Η υπόθεση της ταινίας

Στο στόρι της ταινίας γνωρίζουμε τον Στιτς, ένα μπλε εξωγήινο ζωάκι που καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του. Και το οποίο, μέσα από κάποιες συνθήκες βρίσκει καταφύγιο στο σπιτικό της Λίλο, μίας μικρής Χαβανέζας και της αδερφής της Νάνι. Και έτσι αναπτύσσεται μεταξύ τους μία ιδιαίτερη και ιδιόμορφη φιλία.

Το μεγάλο στοίχημα που έβαλαν πιστεύω εδώ οι σεναριογράφοι είναι το πώς μπορεί ο μικρός θεατής που θα δει την ταινία να αγαπήσει ένα πλάσμα το οποίο έχει φτιαχτεί για να καταστραφεί. Έτσι σκέφτηκαν κάτι ευφάνταστο κατά την άποψή μου, μετέτρεψαν το «θύτη σε θύμα». Μετουσίωσαν το μπλε πλασματάκι σε ένα θήραμα που το κυνηγούν οι επιστήμονες . Κλείσιμο ματιού στην συνεχόμενη και χωρίς όρια επέμβαση του ανθρώπου στη φύση και στα ζώα και αυτό προσπαθεί να σωθεί βρίσκοντας καταφύγιο στη Λίλο. Έτσι παίζουν και ένα δεύτερο στοίχημα, με τη φιλία ανάμεσα σε δύο διαφορετικά είδη. Θέτουν ερωτήματα για το πώς αντιμετωπίζουμε το διαφορετικό και πόσο έτοιμοι είμαστε σαν άνθρωποι. Να το δεχτούμε στην καθημερινή μας ζωή, χωρίς να το πληρώσουμε ή να σκοτώσουμε επειδή είναι πιο αδύναμο.

Νομίζω ότι η Λίλο και ο Στιτς είναι από τις πιο ενήλικες ταινίες & μας φανερώνει με έξυπνο τρόπο πολλά θέματα που θεωρούνται ταμπού.

Μικρά μυστικά της ταινίας

1) Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ κινούμενων σχεδίων.
2) Μέσα στην ταινία μπορεί κανείς να γνωρίσει πολλά για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Χαβάη.
3) Η ταινία γνώρισε και μία δεύτερη συνέχεια, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Αυτή ήταν λοιπόν αγαπητοί μας φίλοι η πρόταση και για αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω να την απολαύσετε και μην ξεχνάτε: Να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό!

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα