«Κlaus» Πρόταση Ταινίας

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι του allaboutparents.gr και χρόνια πολλά με υγεία και χαρά σ’ εσάς και τις οικογένειές σας. Λόγω των ημερών θα προτείνουμε μία ακόμα ταινία που βρίσκεται στο κλίμα των Χριστουγέννων. Είναι η πρώτη ταινία animation σε παραγωγή Νetflix και πρόκειται για το «Κlaus» σε σκηνοθεσία Σέρτζιο Παμπλός, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Ζακ Λιούις και Τζιμ Μαχόνι.

Η υπόθεση

Στην ταινία Klaus γνωρίζουμε τον Τζέσπερ, ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο χειρότερος δόκιμος ταχυδρόμος. Έτσι ο πατέρας του θα προσπαθήσει να τον βάλει στον ίσιο δρόμο, στέλνοντας τον στο βορειότερο σημείο του κόσμου, στο Smeerensbug. Εκεί θα πρέπει να διακινήσει 6000 γράμματα πριν το τέλος του χρόνου, αλλιώς θα αποκληρωθεί. Στην πόλη αυτή ζουν δύο αντίπαλες οικογένειες που δεν ανταλλάζουν γράμματα, παρά μόνο καυγαδίζουν. Όλα θ’ αλλάξουν όμως όταν ο Τζέσπερ συναντήσει τυχαία τον Klaus τον ξυλοκόπο και δει το ταλέντο του στην κατασκευή παιχνιδιών. Έτσι θα συλλάβει ένα σχέδιο που θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα, μέσα όμως από πολλές περίπλοκες καταστάσεις…

Διαβάστε επίσης

Το Klaus δεν είναι η τυπική χριστουγεννιάτικη ταινία… θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό! Με τα origin διαφόρων υπερηρώων να έχουν κατακλύσει τις μεγάλες οθόνες, ο Σέρτζιο Παμπλός κάνει κάτι πανέξυπνο: δημιουργεί και μας δείχνει την αρχή του αγαπημένου στα μικρά και μεγάλα παιδιά Άη-Βασίλη. Εκεί είναι που κερδίζει και εγώ το θεωρώ ευφάνταστο. Με πανέξυπνους διαλόγους, καλογραμμένους χαρακτήρες και ένα γιορτινό κλίμα να καλύπτει την ταινία. Πιστεύω ότι είναι μία ελπιδοφόρα ταινία που αξίζει να ανακαλύψουν οι θεατές.  

Μικρά μυστικά της ταινίας Klaus

1) Η ταινία  Klaus ήταν νικήτρια στην κατηγορία καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων για το 2020.

2) O Σέρτζιο Παμπλός έχει δουλέψει και σε ταινίες της Disney, όπως η «Παναγία των Παρισίων» και ο «Ταρζάν», ενώ κρύβεται πίσω απ’ όλο το project του «Εγώ ο απαισιότατος».

Αυτή ήταν φίλτατοι και γι’ αυτή την εορταστική μέρα η πρόταση μας. Ελπίζω να αρέσει σε όσους την δουν και να περάσουν όμορφα. Και μην ξεχνάτε… «να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό». Χρόνια πολλά!

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα
Tags:
,