Η γη πριν αρχίσει ο χρόνος πρόταση ταινίας

«Η γη πριν αρχίσει ο χρόνος» Πρόταση Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων

Η πρόταση της ταινίας για σήμερα θα είναι στο ίδιο «δεινοσαυρικό» κλίμα με την προηγούμενη εβδομάδα, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι animation. Η ταινία λέγεται «Η γη πριν αρχίσει ο χρόνος» και ειδικά για τους σημερινούς 30άρηδες ξυπνάει πολλές όμορφες αναμνήσεις σαν τίτλος. Βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1988, σε σκηνοθεσία του Ντον Μπλουθ, παλαιού συνεργάτη της Disney. Χρέη παραγωγής ανέλαβαν ο Σ. Σπήλμπεργκ με τον Τζώρτζ Λούκας.   

Καλημέρα σας φίλοι και φίλες της κινηματογραφικής γωνιάς του allaboutparents.gr. Για αρχή να σας ευχηθώ καλό μήνα με υγεία & καλυτέρευση των πραγμάτων.

Διαβάστε επίσης

Υπόθεση ταινίας

Στην ταινία παρακολουθούμε το ταξίδι του μικρού Βροντόσαυρου Λίτλφουτ, ο οποίος μετά το θάνατο της μητέρας του ξεκινάει να βρει τους παππούδες του στην Πράσινη κοιλάδα, όπου έχουν μεταναστεύσει. Στην πορεία του, θα συναντήσει άλλα τέσσερα είδη διαφορετικών δεινοσαύρων και μαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εκπληρώσουν το σκοπό τους.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού τα κωμικά στοιχεία εναλλάσσονται με τα θλιβερά, ακόμα και τα «τραγικά», αλλά πάντα σε σωστές δοσολογίες από τον σκηνοθέτη. Είμαι σίγουρος ότι ανάμεσα στους ετερόκλητους χαρακτήρες οι μικροί φίλοι μας θα βρουν κάποιον που ίσως να ταυτιστούν και να πορευτούν με αυτόν στο ταξίδι προς την Πράσινη Κοιλάδα.

Η γη πριν αρχίσει ο χρόνος

Το μήνυμα της ταινίας

Mέσα από τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων, βλέπουμε πώς μπορεί να επιτευχθεί ο σκοπός που έχουν θέσει. Ο συνδυασμός των διαφορετικών τους στοιχείων δημιουργεί ολοκληρωμένους χαρακτήρες, ψηφιδωτά προσωπικοτήτων που δίνουν το μήνυμα πώς μέσω της σύμπραξης μπορούμε να πετύχουμε στόχους. Η αξίες της αποδοχής της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης αναδεικνύονται.

Μικρά μυστικά της ταινίας

1) Οι συνολικές εισπράξεις που έκανε η ταινία έφτασαν τα 84 εκατομμύρια δολάρια και αναδείχθηκε στην μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών… μέχρι το 1989 που αυτό το τίτλο κατέκτησε η «Μικρή γοργόνα».

2) Για την παραγωγή της ταινίας προηγήθηκε εκτεταμένη έρευνα εκείνης της εποχής, προσφέροντας έτσι σε μικρούς και μεγάλους θεατές αρκετές πληροφορίες και γνώσεις.

3) Η πρώτη συνεργασία ανάμεσα στον Σ. Σπήλμπεργκ και τον σκηνοθέτη Ντον Μπλουθ ήταν το «Μία Αμερικάνικη ιστορία» του 1986, ταινία για την οποία σας υπόσχομαι να μιλήσω εν καιρώ, γιατί αξίζει της προσοχής σας.

Αυτή ήταν η πρόταση για αυτή την εβδομάδα. Εύχομαι να την απολαύσετε και να έχετε υγεία. Κλείνω με το καθιερωμένο μήνυμα:

 

«Να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό». 

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα