«Η Εποχή των Παγετώνων» Πρόταση Ταινίας

Καλησπέρα κινηματογραφικοί φίλοι του allaboutparents.gr. Για την πρώτη εβδομάδα του χρόνου θα προτείνουμε μία ταινία που όταν τη σκέφτηκα απόρησα λίγο που δεν είχα γράψει γι’ αυτήν. Πρόκειται για μία αλλόκοτη παρέα προϊστορικών ζώων που μας χάρισε πολλές αστείες καταστάσεις. Πρόκειται για την «Εποχή των Παγετώνων» (Ιce age). Mία παραγωγή του 2002 σε σκηνοθεσία Κέις Γουέτζ και Κάρλος Σαλντάνα, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Μάικλ Γουίλσον και και Μάικλ Μπεργκ.

Στην εποχή των παγετώνων γνωρίζουμε τον Μάνι, ένα δύστροπο μοναχικό μαμούθ, τον Σιντ, έναν βραδύποδα που δεν βάζει γλώσσα μέσα του και τον Ντιέγκο, έναν σκληρό και δυναμικό προϊστορικό τίγρη. Σκοπός αυτών των τριών ηρώων είναι να μεταφέρουν ένα μωρό πίσω στους γονείς του. Έχουν όμως να αντιμετωπίσουν μία αγέλη από τίγρεις που θέλει το μωρό για δείπνο. Θα τα καταφέρουν άραγε…;

Η ταινία εξελίχθηκε σε μία τεράστια επιτυχία, τόσο εισπρακτική, όσο και από κριτικής μεριά.

Ο συνδυασμός αυτών των τριών ετερόκλητων χαρακτήρων λειτούργησε άκρως αποδοτικά και έφερε «κύματα γέλιου και ενθουσιασμού στους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους». Τα στοιχεία κωμωδίας περιπέτειας και αγωνίας συνυπάρχουν και σίγουρα κάποιος ήρωας κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών με την προσωπικότητα του. Τέλος και το σενάριο λειτουργεί θετικά αλλά και πρωτότυπα. Στο βωμό ενός καλού σκοπού, τρεις τόσο διαφορετικοί ήρωες μεταξύ τους επιτυγχάνουν να καταφέρουν τον σκοπό τους.

Μικρά μυστικά της ταινίας «Η Εποχή των Παγετώνων»

1) Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης καλύτερου animation.

2) Έφερε αρκετά κέρδη στα ταμεία ώστε γνώρισε άλλες τέσσερις συνέχειες (2006, 2009, 2012, 2016).

3) Στην ελληνική μετάφραση στους ρόλους του Μάνι και του Σιντ ακούμε τους Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη αντίστοιχα.

Αυτή ήταν αγαπητοί φίλοι η πρόταση μας… ελπίζω να την απολαύσετε και να περάσετε όμορφα! Και μην ξεχνάτε «να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό».

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα