«Hugo» Πρόταση Ταινίας

«Hugo» Πρόταση Ταινίας

Καλησπέρα σας φίλοι και φίλες του κινηματογράφου. Εδώ στο καθιερωμένου μας ραντεβού για να προτείνουμε άλλη μία ταινία για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους. Αυτή τη φορά θα ασχοληθώ με τον αγαπημένο μου σκηνοθέτη και ίσως τη μοναδική του ταινία στην πλούσια φιλμογραφία του που θα μπορούσα να προτείνω για παιδιά-εφήβους. Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον master του κινηματογράφου Μάρτιν Σκορσέζε και πρόκειται για το «Ηugo». Γυρισμένη το 2011, σε σενάριο του Τζον Λόγκαν και βασίζεται στο βιβλίο του Μπράιαν Σέλζνικ.

Στην ταινία Hugo γνωρίζουμε τον οκτάχρονο Χιούγκο ο οποίος ζει ολομόναχος και κρυμμένος στα ρολόγια ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι. Ο Χιούγκο προσπαθεί να επισκευάσει ένα αυτόματο ρομπότ το οποίο του είχε αφήσει κληρονομιά ο πατέρας του. Στην προσπάθειά του όμως αυτή αντιμετωπίζει δυσκολίες: Ο σταθμάρχης ο οποίος τον καταδιώκει, ο ιδιοκτήτης του παιχνιδάδικου, όλοι είναι εναντίον του… Θα καταφέρει όμως να βρει μία φίλη, την Ιζαμπέλ και μαζί θα προσπαθήσουν να εκπληρώσουν τον αρχικό στόχο.

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν πάντα στιγμές σε όλους τους μεγάλους σκηνοθέτες που θέλουν να κάνουν μία πιο προσωπική ταινία, ένα απόσταγμα για τον κινηματογράφο που αγαπούν. Ίσως το «Ηugo» να είναι η πιο προσωπική ταινία του Σκορσέζε. Φυσικά και εδώ δε λείπουν όλα τα νοήματα των υπόλοιπων ταινιών του που έχουμε δει κατά καιρούς, όπως η απώλεια του πατέρα, ο ρομαντισμός,τ ο μουσικό στοιχείο και η πρόθεση για κάτι «μεγάλο».

Βέβαια το «Ηugo» έχει κάτι το ιδιαίτερο, όπως το ότι μέσα από τα μάτια του μικρού μας ήρωα βλέπουμε τον ενθουσιασμό και την αγάπη του σκηνοθέτη για τον κινηματογράφο. Βλέπουμε τη μαγεία, την αισθητική και όλα αυτά που τόσο τεχνικά και όμορφα αισθητικά μας προσφέρει ο κινηματογράφος.

Μικρά μυστικά της ταινίας «Hugo»

1)Αποτελεί την πρώτη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε γυρισμένη σε 3D.

2) Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας και έλαβε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ των οποίων Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

3) H ταινία είναι διαθέσιμη και από το Νetflix.

Αυτή ήταν αγαπητοί φίλοι η ταινία μας και γι’ αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω να την απολαύσετε όσοι τη δείτε, ραντεβού το επόμενο Σαββατοκύριακο και μην ξεχνάτε «να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό».

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα