"GHOSTBUSTERS" ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

“Ghostbusters” Πρόταση Ταινίας

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι του allaboutparents.gr. Η τελευταία ταινία μας, πριν το πασχαλινό αφιέρωμα που σας ετοιμάζουμε, μας πηγαίνει πίσω στην αγαπημένη δεκαετία των 80s, τότε που βγήκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες αρκετοί αγαπημένοι ήρωες και χαρακτήρες της pop κουλτούρας.

Η Ταινία μας

Η ταινία που θα προτείνουμε συνδυάζει την περιπέτεια με τη φαντασία, αλλά και την κωμωδία. Έχει ένα αγαπημένο μας σύμβολο για σήμα και πολλές φορές σιγοψιθυρίσαμε το ομότιτλο τραγούδι της ταινίας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους αγαπημένους κυνηγούς φαντασμάτων τους “Ghostbusters“. 

Διαβάστε επίσης

Η παραγωγή της ταινίας

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 1984 σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Ιβάν Ρίτμαν. Το σενάριο είναι βασισμένο σε μία ιδέα των Χάρολντ Ράμις και Νταν Ακρόιντ, οι οποίοι την σκέφτηκαν και πίστευαν ότι θα δουλέψει στον κινηματογράφο και στο κοινό. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μπιλ Μάρει, Νταν Ακρόιντ, Χάρολντ Ράμις και η Σιγκούρνι Γουίβερ.

Το σενάριο της ταινίας

Το στόρι μας μεταφέρει στην Νέα Υόρκη όπου μία ιδιαίτερη και ετερόκλητη ομάδα επιστημόνων, μέσω ιδιαίτερων παγίδων, φυλακίζει φαντάσματα και τα μεταφέρει σε μία πολυκατοικία. Τι μπορεί να συμβεί όμως όταν αυτά καταφέρουν να δραπετεύουν και να κάνουν βόλτες ανάμεσα στους ανθρώπους..;

 Η συνέχεια στις οθόνες σας!

Η ταινία απέκτησε γρήγορα ένθερμους υποστηρικτές ενώ σημείωσε και εισπρακτική επιτυχία. Μεγάλο συν στην ταινία πιστεύω ήταν ότι συνδύασε τρία διαφορετικά είδη μεταξύ τους, αυτά που προανέφερα. Επίσης, ένα ακόμα συν είναι ότι οι ήρωες μας είναι τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους, πράγμα που κάνει τον θεατή να έχει επιλογές ταύτισης σε περίπτωση που το θελήσει. Ακόμα, υπάρχει το στοιχειό του μυστηρίου που είναι σημαντικό. Ίσως το μοναδικό μείον είναι ότι σε ορισμένα σημεία κάνει τη λεγόμενη «κοιλιά», αλλά κρατάει λίγο και επανέρχεται τάχιστα στους ρυθμούς της.

Διαβάστε επίσης

Mικρά μυστικά της ταινίας

1) Ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ, Εφέ και Καλύτερου Τραγουδιού.

2) Λόγω της επιτυχίας που είχε καλλιτεχνικής και εισπρακτικής το 1989 γυρίστηκε η συνέχεια της.

3) Το 2016 γυρίστηκε μία ακόμη συνέχεια αυτή τη φορά με γυναίκες που δεν είχε όμως κάτι το νέο να προσφέρει.

4) Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι το 2021 καλώς εχόντων των πραγμάτων έρχεται νέα ταινία με τους Μπιλ Μάρει και Νταν Ακρόιντ να επιστρέφουν στους ρόλους που τους έκαναν αγαπητούς στο κοινό. 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτή ήταν λοιπόν γι’ αυτή την εβδομάδα η πρόταση μας, ελπίζω να την απολαύσετε και μείνετε συντονισμένοι στο μεγάλο αφιέρωμα που σας ετοιμάζουμε λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας με ταινίες στο κλίμα των ημερών.

Σας χαιρετώ με το συνηθισμένο ρητό:

«Να βλέπετε ταινίες , σας κάνουν καλό»!

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα