«Φύγαμε» Πρόταση Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων

Το «Φύγαμε» απ’ την Pixar κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020 και ήρθε για να αφηγηθεί την ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών σε χαρακτήρα αδερφών ξωτικών!

Αυτή τη φορά βέβαια πηγαίνουμε σε πιο ήπιες και πεπατημένες καταστάσεις, αλλά και πάλι η ταινία καταφέρνει να έχει τις στιγμές που την ανεβάζουν και την αναδεικνύουν σε κάτι υψηλότερο.

Διαβάστε επίσης

Λίγα λόγια για την ταινία

Τοποθετημένο στα προάστια ενός φανταστικού κόσμου, το “Φύγαμε”, η νέα ταινία Disney-Pixar συστήνει στο κοινό δύο αδέλφια-ξωτικά που μπλέκονται σε μία απίθανη περιπέτεια εύρεσης του πατέρα τους και συγχρόνως διερεύνησης για το αν υπάρχει μαγεία ακόμα εκεί έξω. Το περιεχόμενο ίσως να σας θυμίζει ακόμα και τον σημερινό κόσμο, που πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν έχει χαθεί η μαγεία από τα μυαλά των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να μιζεριάζουμε ή ρουτινιάζουμε βυθισμένοι στην καθημερινότητα μας, όπως ακριβώς κάνουν και στην ταινία τα διάφορα ξωτικά, οι μονόκεροι, κ.λπ.

Το ταξίδι που θα ξεκινήσουν τα δύο αδέλφια για την εύρεση του πατέρα τους, το οποίο μοιάζει και λίγο με αμερικάνικο road-trip, είναι το σημείο της καρδιά μας. Στο σημείο αυτό, πατάει και ο σεναριογράφος, με σκοπό να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις μας, να αναδείξει την σχέση των δύο αντιθέτων αδερφών και να μας τονίσει ότι καμιά φορά πρέπει να ακολουθούμε την καρδιά μας και όχι ό,τι μας υποδεικνύει ο χάρτης.

Διαβάστε επίσης

Κατά την γνώμη μου, το "Φύγαμε" μπορεί να μην είναι για τα δεδομένα και τα υψηλά στάνταρ της Pixar κάτι πρωτοποριακό.

 Ωστόσο, εγώ σαν φανατικός της οπαδός ποντάρω πάντα πάνω της… Εσείς;

«ΦΥΓΑΜΕ» ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Πάτησε επάνω στην εικόνα για να κάνεις δική σου τη μηχανή παρασκευής ποπ κορν

Καλή απόλαυση!

Βανταράκης Γιάννης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα