«Brave» Πρόταση Ταινίας

Καλησπέρα σας αγαπητοί φίλοι του allaboutparents.gr. Kοντά σας για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο για να προτείνουμε και να παρακινήσουμε να δείτε μία ωραία ταινία ώστε να περάσετε όμορφα τον ελεύθερο χρόνο σας. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε μία παραγωγή της Pixar-Disney του 2012 σε σκηνοθεσία των Μαρκ Άντριους-Μπρέντα Τσάπμαν. H ταινία λοιπόν που θα μιλήσουμε έχει το τίτλο «Brave».Το σενάριο υπογράφουν οι Στιβ Περσέλ και Αιρίν Μεκί. Η ταινία έχει κάτι το ασυνήθιστο καθότι ηρωίδα είναι μία κοκκινομάλλα τοξοβόλος που ακούει στο όνομα Μερίντα την οποία θα γνωρίσουμε παρακάτω.

Η υπόθεση

Μεταφερόμαστε στα Χάιλαντς της Σκωτίας όπου γνωρίζουμε την ηρωίδα που προανέφερα, κόρη του βασιλιά Φέργκους και της βασίλισσας Έλινορ με ταλέντο στην τοξοβολία. Η Μερίντα λοιπόν αψηφά ένα πανάρχαιο έθιμο καθώς αρνείται να παντρευτεί έναν από τους γιους των αρχόντων. Αυτή της η κίνηση προκαλεί χάος στο βασίλειο. Έτσι η Μερίντα στρέφεται για βοήθεια σε μία μάγισσα που όμως θα της βγει σε κακό, καθώς εκείνη μ’ ένα της ξόρκι θα ρίξει κατάρα στην οικογένεια της ηρωίδας μας. Και κάπου εκεί ξεκινούν οι περιπέτειες της…

Διαβάστε επίσης

Η ταινία Brave πάει κόντρα σε πολλά στερεότυπα που έχουμε συνηθίσει καθότι δεν είναι το κλασσικό παραμύθι που γνωρίζουμε. Βλέπουμε μία ηρωίδα να πηγαίνει κόντρα στα έθιμα, να έχει άποψη, να εκφέρει τη γνώμη της και συγχρόνως να είναι μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Η συγκεκριμένη ταινία ξεκίνησε σαν το μεγαλύτερο στοίχημα της Pixar λόγω όλων αυτών των θεμάτων που θα καταπιανόταν και πιστεύω της βγήκε το ρίσκο. Επίσης η ταινία έχει ακόμα ένα οξύμωρο ζήτημα ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ σκοτεινή για μικρά παιδάκια, αλλά συγχρόνως «light» για τους μεγάλους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μερίντα μένει αξέχαστη σε όσους την δουν και με το κόκκινο μπουκλέ μαλλί της…

Μικρά μυστικά της ταινίας «Brave»

1) Βραβεύθηκε με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας κινουμένων σχεδίων.

2) H Mερίντα είναι η πρώτη ηρωίδα που είναι πρωταγωνίστρια σε ταινία της Pixar.

Αυτή ήταν και για αυτήν την εβδομάδα η πρόταση μας. Ελπίζω να αρέσει σε όσους την δουν και να περάσουν όμορφα. Καλό Σαββατοκύριακο και μην ξεχνάτε «να βλέπετε ταινίες, σας κάνουν καλό». Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Βανταράκης

Προτάσεις Θεάτρου & Κινηματογράφου

Συνεντεύξεις

johnvantarakis86@gmail.com

Oνομάζομαι Ιωάννης Βανταράκης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βύρωνα, με μία 4χρονη στάση στην πανέμορφη Βέροια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μία ιδιαίτερη αγάπη για τον κινηματογράφο, αργότερα για το θέατρο, ταυτόχρονα πάντοτε με τη μουσική, τα βιβλία και γενικά με ό,τι αφορούσε τις τέχνες. Πιστεύω ότι είναι οι αφορμές που γεννούν στον άνθρωπο το συναίσθημα του να αγαπήσει τον εαυτό του πρώτα και στη συνέχεια τον συνάνθρωπο του, καθώς και να μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά του διαφορετικού, χωρίς να το σκοτώνει.

Περισσότερα άρθρα