«Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς» Πρόταση Βιβλίου

«Είτε είστε δάσκαλος, δασκάλα, γονέας ή φροντιστής, σας καλώ να ζήσετε μαζί με τα παιδιά τις μοναδικές αυτές στιγμές που κάθε σελίδα περιγράφει. Η γνωριμία με τον εαυτό μας δεν μπορεί να περιμένει να μεγαλώσουμε, ούτε να δώσουμε ραντεβού για να γίνει. Είναι μια διαρκής αναζήτηση, ένα διαρκές παιχνίδι, ένας ασταμάτητος τρόπος να ανακαλύψουμε τον κόσμο μας. Και αυτό το βιβλίο είναι ένας κόσμος. Ο κόσμος που μπορείς» (από τον πρόλογο του βιβλίου «Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς: 50+2 δραστηριότητες για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο). 

Ένας κόσµος γεµάτος έμπνευση και ιδέες για βιωµατικές δραστηριότητες και παιχνίδια που µπορούν να υλοποιηθούν στη σχολική τάξη ή το σπίτι και να βοηθήσουν κάθε παιδί να ανακαλύψει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Δραστηριότητες µε απλά υλικά για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, αλλά και µία έξτρα ΔΟΣΗ για µεγαλύτερα παιδιά!(από το οπισθόφυλλο)

Το πιο σηµαντικό µάθηµα που µπορούµε να δώσουµε σε ένα παιδί είναι να µη σταµατήσει να πιστεύει στον εαυτό του, ΠΟΤΕ!

Ο Μάριος Μάζαρης, γνωστός στον κόσμο του Instagram και ως «schoolmarius» έρχεται με το τρίτο του βιβλίο να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο μαγική την καθημερινότητα με τα παιδιά, πιο πολύχρωμη, γεμάτη ενσυναίσθηση, θετική εστίαση, αυτοπεποίθηση, μονοδικότητα, αποδοχή, ενδυνάμωση και στήριξη! Ως δάσκαλος και ο ίδιος, μοιράζεται με τους αναγνώστες τον τρόπο που βρήκε για να κάνει την καθημερινότητα με τους μαθητές του ξεχωριστή και μοναδική!

52 δραστηριότητες, μία για κάθε εβδομάδα του έτους, για γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς θα τονώσουν τους δεσμούς της τάξης και της οικογένειας. Οι δραστηριότητες είναι δομημένες με απλό τρόπο. Με απλά υλικά, χρηστικά και καθημερινά και εύκολες οδηγίες. Επιπλέον, περιέχονται επεξηγήσεις για χρήση σε μικρές (α’, β’ και γ’),   ή μεγάλες τάξεις του δημοτικού (δ’, ε’ και στ’), αλλά και χρήση από τους γονείς στο σπίτι.

Τις ιδέες και τις προτάσεις δραστηριοτήτων απογειώνει η πολύχρωμη πένα της Missy Merida!

Διαβάστε επίσης

Το βιβλίο «Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς: 50+2 δραστηριότητες για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και φροντιστές παιδιών.

Χαρά από “Βιβλία για Παιδιά”

Για περισσότερες παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vivligiapaidia.gr , καθώς και τις σελίδες μας σε facebook (https://www.facebook.com/vivliapaidia ) και instagram ( https://www.instagram.com/vivliagiapaidia/ )!

Περισσότερα άρθρα