«Ζακέτα να πάρεις» Πρόταση Βιβλίου

Οι εκδόσεις Ψυχογιός έχουν να μας προσφέρουν ένα διαφορετικό βιβλίο, γραμμένο με κατανόηση, με λόγια καρδιάς και πίστης από τον Πατέρα Ανδρέα Κονανό, βοηθώντας  τους γονείς να γίνουν πιο υπεύθυνοι στο ρόλο τους, δημιουργώντας ευτυχισμένα παιδιά.

Τα παιδιά, πάνω απ’ όλα, χρειάζονται αγάπη και τη φυσική μας παρουσία.

Να τι χρειάζεται: Nα είμαστε παρόντες, όχι να είμαστε τέλειοι… Αρκεί να είμαστε εκεί όταν μας χρειάζονται, να τα πάρουμε αγκαλιά, να τους πούμε μια καλή κουβέντα, να μας νιώσουν δίπλα τους, να τους δείχνουμε κατανόηση.

Διαβάστε επίσης:

Τι κι αν τους προσφέρουμε ένα τέλειο δώρο, αν όλα τα παραπάνω απουσιάζουν…;

Tελικά, το πιο ωραίο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου είναι να το... αφήσεις ήσυχο.

Βρείτε τα πρωτίστως εσείς οι δύο: ο μπαμπάς και η μαμά.
Μην πιέζεις το παιδί, θα αντιδράσει.
Μίλα του γλυκά, ώστε να σε ακούσει με την καρδιά του.
Η καρδιά είναι τα «αυτιά» του παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Ο συγγραφέας του βιβλίου μας συμβουλεύει:

«Ακόμα και η σιωπή σου, όταν είναι εμποτισμένη με σοφία, εκπέμπει κύματα αγάπης που φτάνουν τον στόχο τους. Προσπέρνα τα νεύρα και τους θυμούς του άτακτου παιδιού σου και δες την ψυχή του που δοκιμάζεται, που μεγαλώνει, που ψάχνεται και προβληματίζεται για όλα. Μάθε να βλέπεις «βαθιά». Πίσω από καβγάδες, να διακρίνεις τις φοβίες του. Πίσω από βρισιές και φωνές, τη μοναξιά του. Πίσω από το αλλοπρόσαλλο «φαίνεσθαι», την ψυχική του ομορφιά».

Ένα βιβλίο που σε κάνει να συνειδητοποιήσεις την ουσιαστική σχέση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Ένα διαμάντι που μπορείτε να το συμβουλεύεστε , να σας απαλύνει τις εντάσεις, να δίνει απαντήσεις… έναν σύντροφό, σύμβουλο και αρωγό…

Ο συγγραφέας με έναν δικό του εκπληκτικό τρόπο αποτυπώνει αλήθειες, σου δίνει θάρρος και δύναμη για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες. Ο τρόπος γραφής του είναι  ανθρώπινος, ζεστός και φιλικός και ο λόγος ενθαρρυντικός και ανθρώπινος.

Διαβάστε επίσης:

«Μαμά, μπαμπά, αφήστε το παιδί σας να πατήσει στην ιερή γη της καρδιάς σας, όχι για να κατασκηνώσει εκεί για πάντα, μα για να ανοίξει τα φτερά του, να πάρει φόρα και να πετάξει. Σας θαυμάζω και υποκλίνομαι μπροστά σας, και φιλάω τα χέρια σας τα ιερά, που κρατάνε μέσα τους το πιο αγνό κομμάτι του πλανήτη μας. Και εύχομαι ολόψυχα όλα τα ωραία και ωφέλιμα να έρθουν στη ζωή και στο σπιτικό σας».

«Είσαι ο πιο άξιος γονιός. Εσύ. Πίστεψέ το. Και ζήσε το!»

Διαβάζοντας το βιβλίο παίρνεις δύναμη, θάρρος, νιώθεις καταστάσεις, έρχεσαι αντιμέτωπος/η με τραύματα μιας ζωής που κουβαλάς και δεν έχεις ακόμη καταφέρει να αντιμετωπίσεις… έτσι για να λύσεις τον γόρδιο δεσμό!

Με πολλή αγάπη και κατανόηση, δίνει όμορφα παραδείγματα και απλές κατανοητές ιδέες να βγούμε από το βρόχο των καταστροφικών συνηθειών.

Η ζωή μας μπορεί να γίνει πιο απλή και πιο ωραία, αν αποδεχτούμε το πεπερασμένο των δυνατοτήτων μας. Η ζωή με τα παιδιά μας μπορεί και αξίζει να είναι πιο αυθόρμητη, πιο αθώα, πιο πηγαία, χωρίς να καταπνίγεται στα “πρέπει” και στα “μη”.

Κάνε το βιβλίο δικό σου, πατώντας εδώ!

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc
Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου
Τηλ: 6942217440, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι
email: maria.giannopulu@gmail.com

Περισσότερα άρθρα