«Το πρόβατο που έπλεκε πουλόβερ» Πρόταση Βιβλίου

Η σημερινή μας πρόταση, έρχεται από τις εκδοσεις Μεταίχμιο και το υπογράφει η Σοφία Μαντούβαλου , σε εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου. Είναι από τη σειρά «Σοφούλι, ένα πρόβατο με χαρακτήρα» και συγκεκριμένα «Το πρόβατο που έπλεκε πουλόβερ»

Η συγκεκριμένη σειρά, έχει ως σκοπό, μέσα από το Σοφούλι, να διδάξει με έναν ιδιαίτερα όμορφο τρόπο, τα παιδιά σε έννοιες που δεν μπορούν ακόμη να αντιληφθούν.  Επιθυμεί να αναπτύξουν συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη και να καταλάβουν βιωματικά τις αξίες της γενναιοδωρίας, το μοίρασμα, τη φιλία, την ενσυναίσθηση, την  αποδοχή του διαφορετικού, την ειλικρίνεια, το ψέμα κτλ

Σίγουρα το όνομα «Σοφούλι» δε φαίνεται να είναι τυχαίο! Η λέξη αυτή δείχνει την σοφία που αποκτά κανείς μέσω της εμπειρίας στη ζωή.

Στο παρόν βιβλίο, το Σοφούλι, επιθυμεί να προσφέρει μια δόση αισιοδοξίας σε όσα πρόβατα νιώθουν θλίψη, έτσι αρχίζει το πλέξιμο με πολύχρωμα νήματα ώστε να κάνει τα υπόλοιπα πρόβατα να χαρούν. Τα νήματα που χρησιμοποιεί όμως είναι δικά του και κάποια στιγμή τελειώνουν…  Δε θέλω να σας πω τι συμβαίνει έπειτα, καθώς είναι εξαιρετικά τα μηνύματα που περνά, καθώς το μεγαλείο ψυχής ποτέ δεν πάει χαμένο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα του βιβλίου είναι σαφές:

«Όσα πιο πολλά δώσεις στους άλλους, τόσο πιο πολλά επιστρέφουν σε σένα».

Τι μου άρεσε

Το παρόν βιβλίο, δεν προσπαθεί πολύ. Και τι εννοώ με αυτό; Δεν κάνει μαθήματα στα παιδιά, αλλά μέσα από την ιστορία του Σοφούλι περνάει τα μηνύματα που επιθυμεί στα παιδιά. 

«Το πρόβατο που έπλεκε πουλόβερ» Πρόταση Βιβλίου
Κάντε δικό σας το «Σοφούλι, ένα πρόβατο με χαρακτήρα: Το πρόβατο που έπλεκε πουλόβερ» πατώντας στην εικόνα.

Διαβάστε επίσης

Iδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.co

Περισσότερα άρθρα