το μωρό μας ο παππούς

“Το μωρό μας ο παππούς” – Από τις εκδόσεις Ψυχογιός

«Το μωρό μας ο παππούς», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, της Λίτσας Ψαραύτη είναι ένα τρυφερό παραμύθι, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλούς.

Αφιερωμένο στους παππούδες που τους αγαπάμε όπως και να είναι!

Διαβάστε επίσης

Το παραμύθι μας ξεδιπλώνει την ιστορία του παππού Γεράσιμου και του αγαπημένου του εγγονιού, του Μάκη. Μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού, η συγγραφέας αποσκοπεί στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για την άνοια, την κινητοποίηση των οικογενειών για την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων σχετικά με το θέμα της άνοιας, και την ενίσχυση της δυνατότητας έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων των παιδιών σχετικά με τη νόσο.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ο παππούς Γεράσιμος αρχίζει να ξεχνάει; Πώς νιώθει ο μικρός Μάκης; Πώς μπορεί να νιώθει το δικό μας παιδί; Ή κάποιος συμμαθητής ή φίλος του που μπορεί να ντρέπεται να μοιραστεί τη λύπη, τον φόβο, το άγχος αλλά και τη μοναξιά που μπορεί να νιώθει τώρα που ο παππούς ή η γιαγιά του μοιάζει να «απομακρύνεται»;

Ένα ζεστό παραμύθι που μας προσκαλεί να δώσουμε στα παιδιά, αλλά και σε εμάς τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις που τους απασχολούν, να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση και τα συμπτώματα της νόσου.

Μια συγκινητική ιστορία για παππούδες που μεγαλώνουν και εγγόνια που στέκονται πλάι τους με σεβασμό και αγάπη.

Διαβάστε επίσης

Η ιστορία του παππού Γεράσιμου, και του μικρού Μάκη δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς, δίνοντας της ευκαιρία να μεταφέρουν στα παιδιά πολύτιμες πληροφορίες για την εμπειρία της άνοιας και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι γονείς. Μαθαίνοντας τους να  σέβονται και να αντιμετωπίζουν τη διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα.

 

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα