«Το μικρό λιοντάρι έχει νεύρα» Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο Το μικρό λιοντάρι έχει νεύρα, της Τζεντα Ρομπαρτ μας συστήνεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μας περιγράφει την ιστορία της μικρού λιονταριού, που έχει μία πολύ δύσκολη μέρα. Μοιάζουν όλα να πηγαίνουν στραβά! Πώς θα διαχειριστεί άραγε τον θυμό του;

«Το μικρό λιοντάρι έχει νεύρα σήμερα γιατί όλα του πάνε στραβά! Θα μπορέσει να νιώσει καλύτερα;”

Πάτησε την εικόνα για να κάνεις δική σου την πρόταση βιβλίου μας για αυτήν την εβδομάδα!

Μικρά Ζωάκια, Μεγάλα Συναισθήματα...

«Το μικρό λιοντάρι έχει νεύρα»​

Συχνά τα μικρά μας, δεν αντέχουν την ματαίωση όταν κάτι δεν πάει όπως το θέλουν με αποτέλεσμα να θυμώνουν και να κατακλύζονται από τα συναισθήματα τους. Η ιστορία του μικρού λιονταριού θα μας βοηθήσει να δούμε μαζί με το παιδί πόσο σημαντικό είναι να δώσουμε χρόνο στο συναίσθημα μας, και να το κατανοήσουμε. Πως οι ατυχίες είναι ένα μέρος της καθημερινότητας μας και θα πρέπει να μάθουμε να τις χειριζόμαστε και να μην μας κρατάνε πίσω.

Θα μας μάθει επίσης τη δύναμη της συγνώμης αλλά και την σημασία της ενσυναίσθησης και της βοήθειας. Ένα τρυφερό βιβλίο που μπορεί να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε μαζί τόσο πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να είναι θυμωμένος αλλά και πόσο σημαντική είναι η κατανόηση, ο χρόνος και ο χώρος στον άλλο για να μπορέσει να αντιληφθεί το συναίσθημα του και να το διαχειριστεί. 

Η συναισθηματική φροντίδα στην παιδική ηλικία, εφόδιο για την ενήλικη ζωή.

Τα βρέφη και τα νήπια που είναι συναισθηματικά φορτισμένα, εξαρτώνται από την εξωτερική βοήθεια ή από την εξωτερική ρύθμιση που παρέχουν σε εκείνα, οι υπεύθυνοι φροντιστές. Μέσα από τις σχέσεις φροντίδας με τους ενήλικες, τα μωρά αρχίζουν να αναπτύσσουν την ικανότητά τους να αυτορυθμίζονται, μια ικανότητα που θα συνεχίσουν να εργάζονται και να χρειάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Οι συναισθηματικοί δεσμοί των παιδιών με τους γονείς και η συναισθηματική ασφάλεια που τους παρέχουν, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον τρόπο που αντιλαμβάνονται, αναγνωρίζουν  και διαχειρίζονται τον εαυτό τους και την εσωτερική τους πραγματικότητα, σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον και τα ερεθίσματα που λαμβάνουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να νιώθει αποδοχή, κατανόηση και πως υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος να επεξεργαστεί και να κατανοήσει τη συμπεριφορά του το ίδιο.

"Γιατί όλοι είμαστε κακόκεφοι μερικές φορές."

Μαρία Φούντα

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044

mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα