Το κυνήγι του Λουκουμά

Το κυνήγι του Λουκουμά – Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο «Το κυνήγι του λουκουμά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός από την Λυδία Μουτάφη σε εικονογράφιση της Ρένιας Μεταλληνού. Η ιστορία αφορά τη μικρή Ναυσικά, που είναι ένα κορίτσι ατίθασο, που λάτρευει την περιπέτεια και τα γλυκά! Θα μας παρασύρει στο κυνήγι ενός λουκουμά, που πάντα όμως καταφέρνει να της ξεγλιστρά!

Η μέρα ξεκινά και η μικρή Ναυσικά, ένα κορίτσι που αγαπά την περιπέτεια, βλέπει να περνά έξω απ’ το παράθυρό της ένας λιλιπούτειος μελένιος λουκουμάς. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφασίζει γεμάτη περιέργεια να τον ακολουθήσει. Και τότε όλα αρχίζουν…

 Την ώρα που έπαιζα με τις μικρές φωτεινές ηλιαχτίδες κι απολάμβανα την ασταμάτητη επίθεση απ’ τα μικρά ζεστά φιλάκια τους στο πρόσωπό μου, τι βλέπω; Έναν μικρό, μικρούτσικο και ολοστρόγγυλο λουκουμά να τρέχει χαχανίζοντας στον δρόμο. «Βρε τον μπαγασάκο, πώς κατάφερε και το ’σκασε απ’ το τηγάνι;» σκέφτηκα κι έσκυψα να τον δω καλύτερα. Μα εκείνος έτρεχε κι όλο έτρεχε, κι εγώ έσκυβα κι όλο έσκυβα, ώσπου ένα δυνατό… «μπαμ!» ακούστηκε και βρέθηκα ξαπλωμένη φαρδιά πλατιά στην αυλή να κοιτάζω το παράθυρό μου, με μια γλάστρα φορεμένη καπέλο στο κεφάλι μου

Μέσα από την περιγραφή της μικρής Ναυσικάς, όλων όσων θαύμασε σε έναν φούρνο, φορώντας τις πιτζάμες της, θα ξεκινήσει ένα πολύχρωμο ταξίδι. Εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα, ακόμα και αναμνήσεις από τα σμυρνέικα κουλουράκια της γιαγιάς. Μία γλυκιά περιγραφή, που ξυπνά τις αισθήσεις και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!

Το κυνήγι του Λουκουμά
Το βιβλίο θα το βρείτε στον Ιανό εδω!

Της Ναυσικάς της αρέσει πολύ να μιλάει, και αν όχι φωναχτά, μέσα στο κεφάλι της. Και μοιράζεται μαζί μας όλες τις σκέψεις της. Η περιπέτεια συνεχίζεται σε μία έκθεση βιβλίου και ύστερα στο πάρτυ μίας κινηματογραφικής πρεμιέρας. Τι θα συμβεί όμως εκεί;

Παρέα στην «αποστολή» της Ναυσικάς αυτό θα μας κάνουν, ο κύριος Μάκης ο κηπουρός, η αφράτη κυρία Ελένη στον φούρνο, η φίλη της η Ξένια και η Κατερίνα, ο κύριος βιβλιοπώλης, η Λούλα και φυσικά ο Μένιος ο Λουκουμάς με το χοντρουλό του μάγουλο που τις τάισε λουκουμάδες!

Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που απευθύνεται σε ηλικίες 9-12 ετών, γεμάτο χρώματα και περιπέτειες που τρέχουν σαν γάργαρο νερό.

"Το κυνήγι του Λουκουμά" είναι μία πολύ όμορφη ιστορία, για ένα χαμογελαστό κορίτσι, που αγαπάει τα βιβλία, τα γλυκά και τις περιπέτειες.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Ψυχολογία ΒΑ

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Pgd
Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου
Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)
Υπερείδου 6, Ηλιούπολη | 6945494044
mariafounda.com

Περισσότερα άρθρα