Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου

«Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου» Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο «Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου» της Μόλις Πότερ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι ένας οδηγός για να βοηθήσουν οι γονείς ή οι δάσκαλοι τα παιδιά να αναπτύξουν έναν υγιή τρόπο σκέψης. 

Πώς λαμβάνουμε αποφάσεις; Πώς να πιστέψουμε στον εαυτό μας; Πώς ο νους μας επηρεάζει τα συναισθήματα μας;

Οι απαντήσεις δίνονται με σαφή τρόπο και παραδείγματα που μπορούν να κατανοηθούν εύκολα, ενώ πηγάζουν από την πραγματικότητα των παιδιών.

Απόκτησε τώρα την πρόταση της επιστημονικής ομάδας του allaboutparents.gr πατώντας την εικόνα:

Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μετατρέψουμε τον νου μας σε υγιή, αλλά θα πρέπει διαρκώς να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Χρειάζεται να είμαστε ενήμεροι για τα συναισθήματα που βιώνουμε κάθε στιγμή αλλά και για τον τρόπο που αυτά μας επηρεάζουν.

 

Όπως συμβαίνει με το σώμα μας, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εξασκούμε το νου μας ώστε να τον βοηθήσουμε να αναπτύξει έναν υγιή τρόπο σκέψης, να βοηθήσουμε να αναπτύξουν τα παιδιά την αυτοεκτίμηση τους, καθώς και να τους παρέχουμε διεξόδους για τις δύσκολες καταστάσεις ή συναισθήματα που βιώνουν. Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να τα διδάξουμε στα παιδιά από την μικρότερη δυνατή ηλικία , ώστε να αποκτήσουν γερές συναισθηματικές βάσεις.

Το παρόν βιβλίο, απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών. Η γραφή είναι απλή και κατανοητή, με ευχάριστη εικονογράφηση ώστε να μπορούν οι γονείς να το διαβάσουν μαζί με τα παιδιά!

Διαβάστε επίσης

δρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα