Τι σκέφτεται το παιδί μου

«Τι σκέφτεται το παιδί μου;» Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο «Τι σκέφτεται το παιδί μου» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός είναι ένα ιδιαίτερα πρακτικό βιβλίο και απευθύνεται σε γονείς με παιδιά ηλικίας 2-7 ετών. Τα παιδιά έχουν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο σκέψης και αντίληψης. Το γεγονός αυτό προβληματίζει τους γονείς καθώς δεν γνωρίζουν τον τρόπο να διαχειριστούν αυτές τις σκέψεις. 

Τι σκέφτεται το παιδί μου
«Τι σκέφτεται το παιδί μου;» Εκδόσεις Ψυχογιός

Πάτησε την εικόνα για να αποκτήσεις την πρόταση βιβλίου της επιστημονικής ομάδας του allaboutparents.gr τώρα!

Το παρόν βιβλίο εξετάζει πάρα πολλά σενάρια. Τα σενάρια αυτά έχουν να κάνουν με καθημερινά ζητήματα όπως την διαμάχη μεταξύ αδελφών, την μετακόμιση, τα ταξίδια, τα πάρτυ αλλά και την καθημερινότητα. Στα σενάρια αυτά δίνεται μία ιδιαίτερα σαφής καθοδήγηση για το τι μπορείτε να κάνετε, αλλά και ποια είναι η πραγματική και βαθύτερη σκέψη του παιδιού. Επιπλέον δίνονται οι τρόποι οι γονείς να διαχειριστούν τα δικά τους δύσκολα συναισθήματα κατά τη διάρκεια μίας κρίσης. Ταυτόχρονα, μας κάνει να σκεφτούμε «πώς ήμασταν εμείς ως παιδιά».

Το βιβλίο έχει μία σαφή οργάνωση ανά ηλικιακές ομάδες και τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν. Είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστο, χωρίς υπερβολή στην εικονογράφηση.

Τέλος, η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Τάνιθ Κάρεϊ, η οποία είναι μια έμπειρη δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων για τις πιο πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι γονείς. Σημαντική είναι και η συμβολή στη συγγραφή και επιμέλεια του βιβλίου της συμβούλου – κλινικής ψυχολόγου, Δρ. Άνγκαραντ Ρούντκιν, η οποία έχει εργαστεί με παιδιά και εφήβους πάνω από 20 χρόνια.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα