Το νέο βιβλίο «Που είσαι» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός της Ράνιας Μπουμπούρη, μπορεί να βοηθήσει τον γονέα να καθησυχάσει τα παιδιά............

«Που είσαι» Πρόταση Βιβλίου

Το νέο βιβλίο «Που είσαι» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός της Ράνιας Μπουμπούρη, μπορεί να βοηθήσει τον γονέα να καθησυχάζει τα μικρά παιδιά, απαλύνοντας το άγχος αποχωρισμού που ίσως νιώθουν μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Άγχος αποχωρισμού

Το άγχος αποχωρισμού το παρατηρούμε στα μικρά παιδιά. Εμφανίζεται όταν το παιδί βιώνει απειλή από την αποχώρηση του γονέα, καθώς τα παιδιά μικρής ηλικίας, δεν έχουν εσωτερικεύσει την ασφάλεια και την φροντίδα  του γονέα.

Διαβάστε επίσης:

Τοβιβλίο «Που είσαι» απευθύνεται ακριβώς σε αυτές τις ηλικίες (2-4 ετών), ώστε η εσωτερίκευση του φροντιστή να διευκολυνθεί αλλά και να  κατευναστεί το άγχος αποχωρισμού. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας, είναι ιδανική γι αυτές τις ηλικίες και βοηθά στην κατανόηση

«Και όταν παίρνεις την τσάντα σου και πας, μαμά, πού είσαι;» «Στ’ αμάξι, πάω στη δουλειά, μα σαν γυρίσω θα σου δώσω χίλια δυο φιλιά».

Η Ράνια Μπουμπούρη είναι υπεύθυνη ύλης στον ιστότοπο diastixo.gr, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. 

Το «Που είσαι» δεν είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως, καθώς έχει πλούσιο συγγραφικό έργο αναφορικά με τα παιδιά.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.com

Περισσότερα άρθρα