«Πώς μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο» Πρόταση Βιβλίου

Αυτήν την εβδομάδα η πρόταση βιβλίου της επιστημονικής ομάδας του allaboutparents.gr αφορά του εφήβους και έχει τίτλο «Πώς μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται, για την ακρίβεια, για έναν οδηγό για εφήβους από τον οποίο εκείνοι μπορούν να μάθουν τα βήματα προκειμένου να φέρουν ραγδαίες αλλαγές σε αυτόν τον πλανήτη και στους κατοίκους του!

Μερικές από αυτές τις δράσεις αφορούν τον ακτιβισμό, τον εθελοντισμό, τη βιωσιμότητα, τη συλλογή υπογραφών, διαμαρτυρίες, εκστρατείες, κοινωνικές δράσεις κ.α. Το βιβλίο αυτό με παιχνιδιάρικο και πολύ φρέσκο τρόπο προσπαθεί να εμφυσήσει στα έφηβα παιδιά ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσει ένας έφηβος τον κόσμο στον οποίο ζει.

Αυτός ο οδηγός είναι γεμάτος σχέδια και ιδέες για το πώς μπορεί συνεισφέρει στον πλανήτη και στους συνανθρώπους του.

Κάνε τώρα την πρόταση βιβλίου της επιστημονικής ομάδας του allaboutparents.gr δική σου, πατώντας την εικόνα!

Το βιβλίο «Πώς μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο» είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ενός εφήβου, μιας και η ευφάνταστη εικονογράφηση του και η οργάνωση των κειμένων του το απογειώνουν. Με πολύ απλό τρόπο, επικοινωνείται εκτός των άλλων στα παιδιά πώς τα μεγάλα θέματα χρειάζονται μαζική δράση για να επέλθει η αλλαγή, διδάσκοντες υψηλές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, το ομαδικό πνεύμα και πολλά άλλα. Το περιεχόμενο το πλαισιώνουν σοφά λόγια μεγάλων ανθρώπων.

Δεν είναι υπέροχο; Δε χρειάζεται να περιμένεις ούτε στιγμή για να αρχίσεις να βελτιώνεις τον κόσμο.

Άννα Φρανκ

Αυτό το βιβλίο θα εκπλήξει τα παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών ευχάριστα, αλλά και τους γονείς, τους φροντιστές και τους εκπαιδευτικούς μιας και είμαι πεπεισμένη πως θα γίνει μια σπουδαία αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό εντός της οικογένειας και της τάξης. Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε επίσης

Πάτησε ΕΔΩ και απόκτησε τώρα το βιβλίο «Πώς μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ

Μέλος της Διεθνούς  Ένωσης Σχεσιακής

Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

& της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Περισσότερα άρθρα