«Πες όχι στο πείραγμα» Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο «Πες όχι στο πείραγμα», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το υπογράφει η Gill Hasson,  σε μετάφραση της Μάρως Ταυρή και είναι η σημερινή μας πρόταση για εσάς και τα παιδιά σας.

Το πείραγμα δεν έχει πάντα πλάκα. Μπορεί να εκνευρίσει, να πληγώσει, να τρομάξει. Τα πειράγματα είναι μέρος της καθημερινότητας των παιδιών. Άλλοτε αυτά είναι εντελώς αθώα και ακίνδυνα και άλλοτε πιο σκληρά και προσβλητικά. Το πόσο θα ενοχληθεί ένα παιδί από το πείραγμα των συμμαθητών του στο σχολείο εξαρτάται τόσο από την σοβαρότητα του πειράγματος όσο και από την ιδιοσυγκρασία του παιδιού. Για παράδειγμα, ένα πολύ ευαίσθητο παιδί μπορεί να πληγωθεί ακόμα και με ένα αθώο πείραγμα.

Διαβάστε επίσης

Πες όχι στο πείραγμα
«Πες όχι στο πείραγμα» Αποκτήστε το βιβλίο πατώντας την εικόνα

Τι κάνει το βιβλίο «Πες όχι στο πείραγμα» ξεχωριστό

Η συγγραφέας, δίνει συμβουλές απευθείας στα παιδιά, χωρίς διαλέξεις ή νουθετήσεις. Το βιβλίο αυτό σου δίνει συμβουλές για να μάθεις να αντιμετωπίζεις τα πειράγματα που μπορεί να δέχεσαι και ιδέες για το πώς να αντιδράσεις αν δεις να πειράζουν κάποιον άλλο ή πώς να καταλάβεις πότε πρέπει να σταματήσεις αν είσαι εσύ αυτός που πειράζει.

Η σειρά «Τα παιδιά μπορούν» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο δίνει στους μικρούς αναγνώστες συμβουλές, ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται συναισθήματα και καταστάσεις που μπορεί να τους δυσκολεύουν. Με εύστοχο κείμενο και ευχάριστη εικονογράφηση, που προσεγγίζουν κάθε θέμα με χιούμορ και ευαισθησία. Στο τέλος περιλαμβάνονται προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και πληροφορίες και συμβουλές προς τους ενήλικες.

Διαβάστε επίσης

Η ηθελημένη, συνειδητή επιθυμία να πληγώσεις ένα άλλο άτομο μπορεί να είναι περιστασιακό και να έχει μικρή διάρκεια ή μπορεί να είναι συστηματικό και διαρκές. Διαβάζοντας το παρόν βιβλίο, ένα παιδί αποενοχοποιείται και μαθαίνει τρόπους να αντιμετωπίσει το πείραγμα, χωρίς να επηρεάζει την αυτοπεποίθηση του.

Παράλληλα όμως με την αυτοπεποίθηση των παιδιών σας εστιάστε και βελτιώστε & τη δική σας ως γονείς & ως ενήλικες, διότι, ας μη γελιόμαστε, τα παιδιά εσάς θα μιμηθούν.

Το βιβλίο «Πες όχι στο πείραγμα» είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για το παιδί σου!

Μπορείτε να το αποκτήσετε πατώντας ΕΔΩ!

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting
Ψυχολόγος ΑΠΘ, MSc
Ειδικευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt
PgD Παιδοψυχολογία Παιδιού & Εφήβου 
 Τηλ: 6942217440, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι
 email: maria.giannopulu@gmail.com

Περισσότερα άρθρα