«Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι» Πρόταση Βιβλίου

Το βιβλίο “Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι”, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το υπογράφει η Gill Hasson,  σε μετάφραση της Μάρως Ταυρή και είναι η σημερινή μας πρόταση για εσάς και τα παιδιά σας.

Συχνά, οι γονείς μας φέρνουν την ντροπή του παιδιού ως μία δυσκολία. Δυσκολία να κοινωνικοποιηθεί, δυσκολία να βρίσκεται σε εκδηλώσεις, να κάνει φίλους, να διασκεδάσει, να ζητήσει κάτι που επιθυμεί. Σε ένα προηγούμενο άρθρο μου έχω μιλήσει για την ντροπή και το παρόν βιβλίο έρχεται για να βοηθήσει μιλώντας στα ίδια τα παιδιά. 

Διαβάστε επίσης

Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι
"Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι" Απόκτησε το βιβλίο πατώντας την εικόνα

Με ποιον τρόπο το κάνει αυτό;

Η συγγραφέας, δίνει συμβουλές απευθείας στα παιδιά, χωρίς διαλέξεις ή νουθετήσεις. Μιλά προσπαθώντας να δώσει με αμεσότητα συμβουλές διαχείρισης της συστολής των παιδιών. Δείχνει μία ιδιαίτερη ενσυναίσθηση στα παιδιά που είναι ντροπαλά, χωρίς να προσπαθεί να τα πείσει για τις δυσκολίες που αυτό το χαρακτηριστικό ενέχει. Αντίθετα, το χρησιμοποιεί, ώστε να τους δείξει έναν άλλο δρόμο.

Δεν είσαι μόνος! Όλοι γινόμαστε ντροπαλοί κάποιες φορές.

Διαβάστε επίσης

Το να είναι κανείς ντροπαλός τελικά, είναι αρνητικό; Μήπως σημαίνει πως είμαστε καλοί παρατηρητές και όχι μόνο; Διαβάζοντας το παρόν βιβλίο, ένα παιδί αποενοχοποιείται και μαθαίνει τρόπους να ζει με την ντροπαλότητα του, χωρίς να εμποδίζεται η επικοινωνία του με τον κόσμο γύρω του.

Iδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

Ψυχολόγος  MSc

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

6985810793

adamopouloukonstantina1@gmail.co

 
Περισσότερα άρθρα