μέρες του χειμώνα

“Μέρες του Χειμώνα” Εκδόσεις Μίνωας

Το βιβλίο, οι “Μέρες του Χειμώνα” της  Χαράς Κατσαρή, είναι ένα από τα 4 βιβλία της σειράς “Οι εποχές μου”. Στα βιβλία αυτά, η συγγραφέας, μας μιλά για τις ιδιαιτερότητες κάθε εποχής ξεχωριστά.

Για τα παιδιά, ο χρόνος, μπορεί να είναι κάτι δύσκολα αντιληπτό.

Η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων, λύνονται οι περισσότερες απορίες που μπορεί να έχει ένα παιδί και δυσκολεύουν ακόμη και τον γονέα να απαντήσει. ” Οι Μέρες του Χειμώνα” , συμπεριλαμβάνουν, ευχάριστες ασκήσεις, ζωγραφιές ώστε τα παιδιά να διδαχθούν με ευχάριστο τρόπο τις ιδιαιτερότητες κάθε εποχής.

Μαθησιακές Δυσκολίες

Πολλά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, έχουν δυσκολία να αντιληφθούν τον χρόνο. Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις εποχές, τις ημέρες, τους μήνες ή και την ώρα. Ένα τέτοιο βιβλίο, μπορεί να βοηθήσει, ακόμη και αυτά τα παιδιά, σε ένα βαθμό να κατανοήσουν βασικές έννοιες του χρόνου και χαρακτηριστικά των εποχών. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο να συνδυάζονται οι εποχές με τις διακοπές και έτσι να χάνεται η αίσθηση των εποχών.

Διαβάστε επίσης:

Μόλις περάσουν τα Χριστούγεννα, τα παιδιά θεωρούν πως ο χειμώνας τελείωσε.  Ιδίως οι μικρές ηλικίες, χρειάζονται αρκετές εξηγήσεις και αναλύσεις. 

 

Το βιβλίο “Οι Μέρες του Χειμώνα”, εμπεριέχει ασκήσεις για τα μαθηματικά, τη γραφή και την ανάγνωση, σχεδιασμένες με βάση το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.

 

  • Τί αλλάζει στη φύση;
  • Πώς επηρεάζονται τα ζώα και τα φυτά;
  • Πώς επηρεάζεται ο άνθρωπος από τις αλλαγές των εποχών;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμη έρχεται να μας απαντήσει η Κατσαρή Χαρά μέσα από τις εκδόσεις Μίνωας.

 

Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting

BSc, MSc Ψυχολογία

Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης   Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπείας (IARPP)

Περισσότερα άρθρα